husqvarna_svartpilen_801_2




Bandit9 Atlas - parádní bobber z Asie

Dnes tu máme stavbu z čínsko-vietnamské dílny Bandit9, kterou vede Daryl Villaueva. O dílnách z Asie toho u nás moc neslyšíme, ale jak vidno, tamní borci se rozhodně mají čím pochlubit!

Daryl vzal Yamahu XVS 400 a přetvořil ji v bobber Bandit9 Atlas, který rozhodně upoutá pozornost každého kolemjdoucího. Když už ne vzhledem, tak aspoň zvukem, který je prý - dle autorových slov - opravdu brutální.
„Atlas je evolucí Yamahy XVS 400, což není zrovna nejatraktivnější motorka pro novou stavbu. Pro Bandit9 bylo cílem inspirovat ostatní stavitele k tvorbě pěkných, solidně postavených motorek i z kostrbatých základů. Ne každý si může dovolit Triuphm nebo Harley a ne každý si může zajít do obchodu a potřebné díly si prostě koupit,“ říká Daryl.
Postavit Atlas trvalo skoro rok a finální motorka je vlastně až třetí verzí. První dvě nesplňovaly požadavky, a přestože byly skoro hotové, musely být znovu rozebrány a upraveny. Úpravy se odehrávaly hlavně v rámu, který byl prodloužen a snížen. Namontovány byly pružinové přední tlumiče, řídítka přivařená přímo k vidlici, kožené krátké sedlo, nové kryty motoru, stylová přední brzda, zadní blatník, přední světlo, nádrž a mnoho dalšího bylo vyrobeno přímo v Bandit9.
„Pokud je Nero (další model od Bandit9 – pozn. redakce) vyroben pro Batmana, tak Atlas je pro Bruce Waynea.“ Takto uvažoval Daryl, zjevně velký fanda komiksů, a jeho tým při stavbě a přesně tak musel Atlas vypadat. Bruce Wayne ale na jejich motorce jezdit nebude, Atlas byl postaven pro Hakana Saracoglu, bývalého designera Porsche, který stál za designem modelů jako 918 Spyder, GT2 nebo Cayman.
Hakan si tak může užívat nízký posez, který dle svých slov miluje; zvuk, který otáčí hlavy kolemjdoucích; nebo velké devatenáctipalcové pneumatiky, na kterých se Atlas valí ulicemi. Za zmínku ještě stojí sedlo, které je velice nízké a je šikovně usazeno tak, že ze spodu skoro není vidět.

Co říkáte, líbí se vám Bandit9 Atlas?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist