globalmoto_duben_nolan




Kemp BNM: Super víkend ve znamení 6 moto disciplín a 20 demo motorek!

24.+ 25. 9., Motodrom Písek, ojedinělá akce pro motorkáře! Zážitkový, výukový a zábavný víkend plný motorek - to je pozvánka na 6. ročník jedinečné akce pro všechny motorkářky a motorkáře od Motoškoly BEZPEČNĚ NA MOTORCE Akademie!

O co ve zkratce na Kempu půjde?

60 motorkářů z celé ČR má možnost si za celý víkend vyzkoušet 6 disciplín – jízdu na technickém silničním okruhu, zapotit se na enduro trati, zasoutěžit si v pravidelnosti jízdy v Yamaha Motoslalom Cupu, nechat se otestovat v krizovém brzdění, naučit se poskytnout 1. pomoc zaměřenou na nejčastější zranění motorkářů a jako vždy - největší lákadlem jsou vyjížďky po krásné okolní krajině na demo-motorkách 3 značek (BMW, Ducati, Yamaha). A BMW ČR to letos vezmou opravdu z gruntu. Jako hlavní partner 6. Kempu BNM totiž pro vás na akci přivezou téměř celou flotilu všech novinek – od skútra C650, přes ikonické NineT a superrychlé S1000RR, až po klenot mezi supercesťáky šestiválcovou K1600GT!
A ty si budeš moci během celého víkendu ukázat na jakoukoli z cca 20 motorek zmíněných 3 značek a na nějakou dobu si je užít doslova dosyta. To vše v rámci jedné zaplacené ceny za Kemp, bez kaucí a dalších poplatků.

Technický okruh - skvělá příležitost potrénovat správně průjezdy zatáček a techniku ovládání motorky v zatáčkách. Skvělá průprava pro silniční provoz.

Enduro - pod dohledem enduráků-specialistů zvládne enduro i úplný začátečník. Budou připraveny lehká trať pro úplné začátečníky a těžší pro pokročilé bahňáky.

Akce oficiálně začne v sobotu 24. 9. v 8:00 hod rozlosováním přihlášených motorkářů do skupin, ve kterých bude celý víkendový program realizován. Skupiny jezdců se během víkendu vystřídají na všech připravených disciplínách, které jsou samozřejmě dobrovolné.

A důležitá věc – skupiny i stanoviště jsou řízené a pod permanentním dohledem instruktorů Motoškoly BNM Akademie, takže velmi úzké propojení zábavy a důležitých informací je zde zajištěno maximálně. Přijet můžete ale už v pátek, celý tým BNM tam bude již nachystán a připraven s vámi pěkně zakempovat.

Yamaha Motoslalom Cup, aneb soutěž v pravidelnosti jízdy - vyhrát může úplně každý!

Profesionální záchranáři se zaměří hlavně na specifika 1. pomoci pro motorkáře a na zvládnutí situace u nehody.

A vy, kdo jste na Kempu ještě nikdy nebyli (což mimochodem litujte), tak jistě budete mít spoustu otázek. Nejčastější vám tu rovnou zodpovíme:

„Mám přijet na Kemp na své motorce?“
No jasně, i když budou na většině disciplín motorky k půjčení, je důležité se zdokonalovat právě na vlastním stroji.

„Když nebudu mít motorku, můžu na Kemp přijet a užít si ho stejně?“
Pouze na okruhu a na brzdění je potřeba mít svojí motorku, ale můžeš si tu půjčit některou ze sdílených výukových motorek, takže i to je řešitelné.

„Jsou demo motorky a výukové motorky pojištěné?“
Většinou ano, každý dovozce má trochu jiné podmínky. Ale jen pro jízdu na pozemní komunikaci (v běžném provozu na silnici). Na soukromých plochách a závodních drahách žádné pojištění ani povinné ručení neplatí. Takže tady platí, že kdo co způsobí, ten za to zodpovídá.

„Kde se na Kempu spí?“
Kempeři klasicky v kempu v areálu, buď ve vlastním stanu nebo v karavanu – v rámci již zaplacené ceny za Kemp. Nebo je možné si najít ve vlastní režii některý z mnoha pensionů a hotelů v Písku a okolí.

„Neztratí se mi na Kempu motorka?“
Neztratí. Protože buď jí budeš mít pod zadkem nebo pod dohledem nebo přes noc bude zajištěné hlídané parkoviště.

„Jak je to se stravováním a nápoji?
Přímo v areálu Kempu je restaurace, která nabídne dostatečný rozsah služeb od snídaně po večeři. A na všech stanovištích je připraveno svačinové občerstvení a nápoje.

„Chystá se nějaký večerní program?“
Ano, jako každý rok v sobotu večer – odborné a zážitkové přednášky, táborák, noční soutěže, muzika, pokec s instruktory BNM…prostě mejdan ;-)

„A co když večer trochu zapařím, jak se dostanu do pensionu a zpět na Kemp?“
I na to BNMáci pamatují, v noci bude z Kempu připraven rozvoz po Písku a ráno návoz zpět do areálu.

„Jak je to s doprovodem a zvířecími mazlíčky?“
Doprovod může samozřejmě přijet, a pokud nechce absolvovat disciplíny této akce, nic neplatí. Zvířecí mazlíčci jsou vítáni, pokud někoho z Kemperů nesežerou ;-)

„Nejsem rozhodnutý, jestli akce stojí za to…“
Jednoznačně stojí! Chceš se ve stáří obracet v penále, že jsi ušetřil nebo že jsi byl líný? Takových komplexních motorkářských akcí opravdu moc není.
Jak říká klasik: „Lituj toho, co jsi promarnil a ukládej zážitky, které ti nikdo nevezme“.

Výuka krizového brzdění – nevíš, kdy se ti bude hodit!

Večerní program – je vždy výživný! ;-) Soutěže, táborák, muzika, pokec…prostě mejdan!

Stalo se již tradicí, že největší a jediná celoplošná Motoškola v České republice završuje úspěšnou sezónu kurzů a tréninků již legendární a hlavně originální zábavnou celovíkendovou motorkářskou akcí. A že je co oslavovat - dalších mnoho set zdokonalených a potrénovaných silničních motorkářů a motorkářek, pár stovek silničních enduristů, kteří díky BNM začali své velké bahňáky používat i mimo asfaltky, desítky ryze silničních jezdců rozhýbaných v terénu, kteří poznali krásy lehkého endura v novém projektu Blbnutí v terénu a mnoho z vás porychlilo v individuálních okruhových kurzech pod vedením okruhových specialistů v čele s Lukášem Peškem.

Demo motorky – nejoblíbenější disciplína, kdy si můžeš během víkendu vyzkoušet jakou chceš, na jakou si ukážeš.

KEMP BNM – velká pohoda a mnoho krásných zážitků a navázaných přátelství na závěr motorkářské sezóny!

Motoakcí je v ČR po celý rok na výběr mnoho. KEMP BNM je však akcí zcela výjimečnou a ojedinělou. A i když se některé firmy (bohužel i „věhlasné“) snaží Kemp BNM kopírovat, nikde nezažiješ takovou atmosféru a komplex služeb a zábavy, jako na Kempu BNM. Originál je prostě jenom jeden!

Těší se na tebe celý tým BNM a instruktoři: Lukáš Pešek (ex MotoGP), Petr Záruba (mistr ČR v Supermoto), Libor Merta a Zdeněk Žabka (úspěšní okruháci), David Vyskočil, Marek Jedlička, Rado Žilinský (enduroví specialisté), Lukáš Souček, Martin Rejchrt, Honza Marek, Roman Jakovec (dlouholetí silniční instruktoři a cestovatelé BNM).

Na 6. KEMP BNM se můžeš objednat zde: http://www.bezpecne-na-motorce.cz, každým dnem se ale omezený počet míst snižuje.

A počasí je objednáno pravé motorkářské - ani vedro, ani zima, ani sucho, ani mokro! :-) Tým BNM Akademie se na tebe těší na 6. Kempu BNM!

www.bezpecne-na-motorce.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist