husqvarna_svartpilen_801_2




Dechberoucí Patagonie v sedlech BMW GS

Lákají vás daleké kraje, ale sami nemáte odvahu, schopnosti, čas nebo všechno dohromady na to, abyste si takový výlet zorganizovali? Potom můžete vsadit na českou agenturu Raceczech a vyrazit s ní na více než dva týdny do Patagonie, a to již 17. listopadu.

Raceczech je agentura známá svými okruhovými akcemi, ovšem stejně tak pořádá i cestovatelské akce. Většina takových výletů se odehrává v Evropě (Sardinie, Pyrenejský poloostrov), ovšem potom je tady právě Patagonie – akce na 17 dní pod vedením místních i českých průvodců, během níž najedete bezmála 3800 km převážně po západním okraji Jižní Ameriky, konkrétně Chile a Argentiny. Začíná se v Bariloche a jde se dolů přes nejkrásnější místa kontinentu, přímo do El Calafate a k dechberoucímu ledovci Perito Moreno Glacier.

Vyjmenovat všechny highlighty cesty v krátkosti nejde. Uvidíte fjordy Tichého oceánu a monumentální krásu Torres del Pain, vychutnáte si svěží a vlhké vůně andsko-patagonských lesů a pocítíte drsný a silný suchý stepní vítr. Určující pro celou trasu je Route 40, ale projedete se í po zapomenutých silnicích nebo malých stezkách, které vás spojí s místy plnými historie a kultury. Několik dní strávíte ježděním po úzkých silničkách napříč ovčími farmami, daleko od silného provozu, a ochutnáte vynikající a svéráznou gastronomii s odlišnostmi mezi argentinskými provinciemi a také Chile. Charakteristickými znaky místní kuchyně jsou jehněčí a mořské plody, ale i exotické druhy červeného masa jako jelen, divočák a bobr. Patagonie také vyrábí bílá vína ze studených terroirů, vynikající sladové whisky a piva z místního ječmene a chmelu. Tato cesta bude zkrátka komplexním zážitkem jak na motorce, tak i mimo ni.

Letošní expedice začíná 17. listopadu a končí 3. prosince a registrovat se na ni můžete přes tento odkaz. Cena výletu činí 148 000 Kč a zahrnuje především půjčení motorky (BMW F 750 GS nebo Yamaha Ténéré 700, za příplatek můžete mít i větší modely BMW) a ubytování plus samozřejmě transfery na a z letiště či služby průvodců. Po celou dobu s vámi jede také doprovodné vozidlo. Do výdajů si musíte připočítat ještě letenky a náklady na jídlo a pohonné hmoty.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)




TOPlist