ktm_unor




Zkušenosti s TMEC Jawa New Pionýr Limited Edition

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
babajezi (0) napsal 04.03.2010 v 07:34

Autorovi článku vyjadřuji svůj obdiv, že na "Pionýru" dokázal ujet skoro 4000 km. Měl jsem před několika lety možnost se s tímto mopedem seznámit blíže když ho koupil manželce kamarád v jedné jihočeské vesnici kde mám chalupu.
Bylo to doslava strašný.Nejenom, že to zařízení nedrželo pohromadě protože to zřejmě skládal někdo kombinačkama a nebyl dotažen snad jediný šroubový spoj, ale materiál šroubů bych se neodvážil použít ani na pračku natož na motorové vozidlo.Špatně dořezané závity jak na šroubech tak na matkách, šrouby se natahovaly v důsledku neuvěřitelně nekvalitního materialu, doslova hrůzostrašné nalepené sváry, každý jiný a jeden horší než druhý, neuvěřitelná elektrická "instalace" s dráty (kabely se tomu skutečně říkat nedalo) klepajícími o rám a ohýbynými přes materiál mopedu bez průchodek takovým způsobem, že jsem to prostě nechápal.Házení obou kol, nescentrovaná kola, povolené dráty atd,atd. Kousek jsem se na tom odvážil i svézt jízdní vlastnosti odpovídaly "kvalitě" celého mopedu.
Měl jsem možnost jezdit s původním originálním motorem od Hondy který byl před 40 lety naprosto pohodový a bez větších vibraci. To co předváděl tenhle "licenční" paskvil dávalo tušit způsob jakým byl smontován a proč se povolil i zbytek původně utažených šroubů.
Jízdní vlastnosti už tady radši ani nebudu komentovat.
ohu jen doplnit, že ten krám kamarád za 14 dní prodal.
Možná šlo o mimořádně nepovedený kus který byl vyjímkou a ostatní mopedy jsou na tom s kvalitou lépe. Osobně tomu ale nevěřím.
To, že někdo napasoval na čínský moped plasty které mu dodávají vzhled velmi úspěšného malého motocyklu Jawa 555 bych asi spolknul. Ale že měl tu drzost na to dát značku Jawa to prostě spolknout nedokážu! Janeček se musí v hrobě točit do omezovače!Že pane Brída.

Barney (39) napsal 04.03.2010 v 06:45

Kde ze to "servisujes" ? U Chaloupky ?

Předchozí
1 2 3 4
Následující



TOPlist