husqvarna_svartpilen_801_2




8 důvodů, proč motorky štvou okolí

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Cook (23) napsal 24.03.2015 v 20:19-1

Nesesedam, helmu nesundavam ani uvnitř, nikdy se mi nestalo ze by nekdo požadoval tankování s moto na stojanu a bez helmy. Kdyby nekdo takovy prisel tak mu podekuju pistoli vrátím do ruky a odjizdim natankovat jinam. Benzínky mají mozna svá narizeni, ale zákazník ma take právo aby nebyl uz dopředu označován za potencionalniho "zloděje" a mohl si pohodlně natankovat, nemusel sundavat rukavice helmu, atd. A cele zpet. Tak holt pojede jinam kde mu to bude vyhovovat. Kdyz budu chodit každy den pro 5 rohlíku a bude me perovat každy den pokladní at si vezmu Kosík, tak proste zacnu chodit do krámu vedle. Benzinek je vsude plno.

crxjet (258) napsal 24.03.2015 v 20:05

člověk až čumí, kolik je tu slušňáků...zajímavý, koho to teda potkávám např. rychlost v obci beru, riskovat je prasárna, ale co se tyče helmy na pumpě, průjezdem kolonou nebo laďáku...hlavně se z toho neposrat díky pár fašounům z EU si za pár let ani neštrejchnem...

p.a.t.r.i.k.7 (240) napsal 24.03.2015 v 19:54

Abajovec: já D kroužky zapnu i za jízdy jednou rukou a v rukavicích ...navíc mi je příjemnější v řadě u pokladny čekat bez helmy

Mirrecekk (2) napsal 24.03.2015 v 19:12+2

škoda že idiotu je mezi nama stale hodně.

Abajovec (19) napsal 24.03.2015 v 19:05

Když cizinec nebo jakýkoli černý Gejza Farkaš natankuje se sundanou helmou a pak ji hodí na hlavu a ujede, tak se podle ksichtu najde a potrestá...???
Tak jaká debata tady? Chodím platit v helmě, protože jak psal Jira24, než celou proceduru s D kroužky a s kuklou absolvuji, tak za tu dobu natankuje další člověk.
A to mám nákrčník z roláku, který soukám pod kombinézu.
Nikoho jsem nikdy neokradl, na účtu mám peněz dost, nepotřebuji krást za 500 benál.

Kovi (1) napsal 24.03.2015 v 19:01-2+3

v bodě 1 v jízdě v koloně chybí!!!- lidem to strach ani tak nenahání,spíše jim vadí že čopráci mají tuto nesmyslnou "jízdu" oblíbenou, roztahují se přes celou cestu a jejich závratná rychlost nepřekročí 60 kmh, když pak pár takových potkáte v místech,kde je nelze předjet a táhnete se na nimi kolik kilometů v autě, tohle doáže vytočit i mě co jezdím na moto 15 let.tímto stylem zavazejí na cestě a nabádají k nebezpečnému přejíždění ostatních.

Pjercak (48) napsal 24.03.2015 v 18:58+1

ja jak kdy nekdy uplně v klidu a někdy uplne ze na 500stech metrech bych byl bez bodu a baviměto

petrumr (-185) napsal 24.03.2015 v 18:57-1+2

no my co máme nádrž pod sedlem, vždy u benzínky sesedáme

FrogySkoky (132) napsal 24.03.2015 v 18:35+1

K body o tankování:

Až budou stojany u benzínových stanic čisté, možná začnu uvažovat o tom, že helmu za 15 000Kč sundám a někam odložím.
Vyhláška o tom sundávání nic nenařizuje...zatím se mi nestalo, že by se někomu nelíbilo, že helmu nesundavám při tankování.

Míra (210) napsal 24.03.2015 v 18:34+7

U benzínky helmu vždy sundavám.Beru to jako slušnost.
Někdy v sámošce potkám zakuklence v burce a taky nemám dobrý pocit.





JollyJoker (1004) napsal 24.03.2015 v 18:12+2

Jezdím tak,ať nikoho nenaštvu.To samé vyžaduji od ostatních kolem mně.

Clostridia (13) napsal 24.03.2015 v 18:01+6

Nebe je modrý, voda je mokrá a lidi mají předsudky.

Z hlediska zákona se pohybuju kolem hrany. Někdy před, často za. Železným pravidlem je pro mě neohrozit&neomezit. Nechávám se občas unést, ale kdo ne. V bandě nejezdím, protože s rostoucím počtem klesá rozum hejna.

Pokud mě někdo hodlá soudit podle jiných, je omezenec. Pokud podle mě někdo soudí ostatní, je omezenec.

Článek ve stylu "neserte moc lidi" je sice fajn, ale i kdyby se mezi stovkou slušných našlo jedno prase, lidi si obvykle vyberou prase a zevšeobecní na ten zbytek.

Jinak blbci jsou přeci na obou stranách. Vždycky když na někoho při jízdě mávám, říkám si kolik takových, kterým bych v životě nepodala ruku jsem už pozdravila.

Kraťomír (36) napsal 24.03.2015 v 17:19+4

Jak už to tak bývá, tak ty nejlepší věci v životě jsou zakázané - já osobně miluji enduro a neznám nic lepšího, než jízdu širou krajinou prakticky bez limitů a se strojem, který přejede / podjede / přenese se přes jakoukoliv přírodní překážku. A tím myslím pohodovou jízdu bez půlmetrové brázdy od zadního kola - na to si zajedu na MTX trať... Bohužel občas tak dojde ke konfrontaci s nějakým strážcem přírody a já jako slušný člověk zastavím a snažím se domluvit, leč spíše neúspěšně a proto už raději enduro skoro nejezdím. Jak se tak říká - pasoucím se kravám to nevadí, volům však ano - i když je jasné, že toto omezení je zcela pochopitelné. Na druhé straně jako vášnivý cyklista pak občas musím kroutit hlavou, když na celkem klidných trasách v lesích probíhá několik měsíců tvrdá těžba, po které zůstávají vyježděné metrové koleje ještě roky po vytěžení lesa, doprovázena opravdu silným hlukem různé techniky a samozřejmě i s kalužemi po litrech oleje, vrácených zpět přírodě... To je ale samozřejmě v pořádku.

Ohledně jízdy po silnici - no on hlučný stroj, to je dost sporná věc a je to spíše o ohleduplnosti, protože na jedné straně by asi nikoho z nás netěšilo, kdyby mu někdo celou noc jezdil pod okny s otevřeným výfukem, ale zas na druhou stranu dle mého názoru to ročně zachrání mnoho životů a to jak chodců, řidičů aut a zvěře, tak i samotných motorkářů. Já sám mám na motorce otevřené výfuky a ta motorka je slyšet na kilometry daleko (dvouválec) a i díky tomu už o mně zdálky všichni vědí, což beru jako plus. Jezdím ale převážně jen ve dne a ne moc často. V obcích samozřejmě dodržuji šedesátku, pokud to tedy nejsou rychlé proudy někde ve větších městech, mimo obce je to však jiné - ty dnešní motorky jsou tak rychlé, že jen co trochu otočíte plynem, hned je tam přes 250 Km/h a tomu ani rekreační jezdec jako já neodolá. Chce to ale hlavně předvídat a jezdit s rozumem. Za mě rychle neznamená vždy nebezpečně, i když je zřejmé, že riziko se zvyšuje, protože člověk nemá tolik času na reakci. Mozek si na to ale rychle zvykne a bohužel se pak i 200 Km/h zdá jako pohodová jízda a to i na klikatých okreskách.

Další kapitola je veterán, protože tam sice s dodržováním rychlosti není problém, ale naopak mi přijde, že většina řidičů automobilu vás má přímo za kořist, kterou musí za každou cenu předjet a je jedno, že zrovna v protisměru něco jede a i motorka potřebuje na silnici nějaké místo, obzvláště pak v zatáčkách. Na veteránu tedy hlavní tahy nepřipadají moc v úvahu a je paradoxní, že se na motocyklu jedoucím maximálně okolo 120 Km/h cítím v mnohem větším ohrožení, než na rychlé motorce...

Všechno ale dělají vždy jen lidé a vždy je to především o slušnosti a ohleduplnosti...

crowack (58) napsal 24.03.2015 v 17:12

Kurde co to je za článek? V prvni chvilu sem se lekl, že sem se překlikl, a skočilo mě to na TN.CZ...
Ono by se to dalo shrnout do jedné věty: NECHOVEJ SE JAKO DEBIL! Ale to platí globálně, ne jenom pro "motorkáře"... Lidi só dneska jak pobóchany...

Behysek (28) napsal 24.03.2015 v 17:02+1

Tak to já laďáky rád. Ale je fakt, že nějaké ultrahlučné už zas tak moc ne. Nevadí mi ani, když to kolem mě lítá celý den, ať si jezdí Zase popravdě radši laďák, než ty hnusné kornouty, co se dneska montují. V lese, když jedeš po cestě, proč ne. Když je tvůj, proč ne. Pole nikdy, leda by bylo moje (jakože jedno takové minipolíčko máme a stejně mě to netáhne do terénu tolik). Ve městě předvídat, předvídat, předvídat. Mimo město stejně tak, jen tam si dovolím víc, když nikoho vyloženě neohrožuju. Kolonu předjíždět pomalu, ne kilem... do dvaceti km/h klidně. A klidně si mě pranýřujte, že sem nezkušený...

Šotek (96) napsal 24.03.2015 v 16:46+6

kdybych chtěl dodržovat rychlost a být oblíben ostatními, koupím si fabii HTP a ne motorku

Wildaja (44) napsal 24.03.2015 v 16:33

Je v tom kus pravdy , Ale ... stejně si každý vezmeme jen to, co chceme .
Helmu nesundávám , kolikrát ani brýle , v kolonách jedu kupředu ,
do lesa si vjedu , rychlost v dědinách a ve městech naštěstí dodržuji ,
řev z laďáku?, machrování ?? a co dál ???
V tomto jsme právě proto ... " přece jiní " a proto nás to tolik baví .

FishX3 (5) napsal 24.03.2015 v 16:17

Konečně mi někdo řekl jak velký jsem rebel!!! Dík a někdy někde zdar ;)

JA-NE (768) napsal 24.03.2015 v 16:09-1+1

p.a.t.r.i.k.7 projectill

DesertFox (14) napsal 24.03.2015 v 15:53

Musím na rovinu přiznat, že některý ty FUJ věci v článku mě docela baví a bez nich by mě ježdění přišlo tak nějak nudný, - laďák mám hlavně proto, že bez něj mě plechovky ignorovaly a na pumpě si helmu nesundavám, protože je to zdlouhavý a otravný. Prochází mi to.

Jestli ono to nakonec není jen o tom používat mozek a nechovat se sobecky, bez nějakýho dělení motorkář/automobilista. O co je protivnější laďák, než když mě v koloně nějakej chudák s mikropiňďourem zavře mezi autama, nebo vystrčí ze silnice do škarpy.
No.
Zkusím na to myslet, až budu po zadním odjíždět z pumpy bez placení...

ThomsonMotorson (108) napsal 24.03.2015 v 15:51+1

V obci jezdím i 30km/h pokud není přehlednost a bezpečnost. Ale taky běžně 80km/h, pokud mám rozhled a nehrozí překvapení. Mimo obec cestovní rychlost 120 +- . Striktne předpisy dodržuju i porušuju, ale vždycky je to v mistech, kde to dá selský rozum. .

Helmu při tankování nesundavam, pouze někdy, když dáváme kafe. Ale máme s manželkou vyklápěcí, tak jen stáhnu kuklu a jdu platit. .

Ladak je fajn a mám rád stroje ve všech směrech, ale když mě ve slunou neděli po obidku projede 50m od baráku 8má mašina a rozklepe hrnky na kafe, vzbudí sviste a pes má afekt, tak me to popravdě taky moc nebere.. :)

Komorerth (60) napsal 24.03.2015 v 15:48

moto do lesa nepatri. Jasne - clovek si povie, no tak sa tam preveziem, sak trava dorastie a tu chvilu to zvieratka preziju - co ale ked tam zacne jazdit 50-100 ludi na kroskach, pretoze si kazdy z nich bude mysliet to iste. Ouha, to asi nebude prijemne.
Tankoval som zatial 2x (som fakt zaciatocnik) a oba razy som dal kokos dole. Na sedle som nesedel, svihol som to na central a hotovo. Co mi ale nasledne bolo priatelkou vytknute (ze som idealisticky blbec) ze som natankoval a siel zaplatit a kokos / rukavice ostali na sedle (mne to nepripada nijak hrozna vec). Takze to mam vsetko nosit so sebou, lebo tu sa kradne. To som nabuduce zvedavy ako s v tom kramku s kokosom, rukavicami a srajtoflou v rukach budem snazit zaplatit

GeorgePanek (18) napsal 24.03.2015 v 15:40+2

českeho občana sere uplne vše...takze ja to neresim at si mysli kdo chce co chce...

Serpin (2) napsal 24.03.2015 v 15:34-1+3

Pokud lesem vede cesta, zpevnena ci nezpevnena, pokud na ni neni zakaz vjezdu, nebo to neni chranena krajinna oblast, pokud pojedu primerenou rychlosti a pokud nedelam zbytecnej kraval, nevidim duvod proc bych po takove ceste lesem nemohl projet.

TangoLima (9) napsal 24.03.2015 v 15:27

projectill: přesně tak, vystihuje to krásné české slovo "předposranost".

Blesk90 (11) napsal 24.03.2015 v 15:22

matrous to je asi jako by Tě bavilo si 2x za sebou sundat a nandat šprcku

matrous (1) napsal 24.03.2015 v 15:16-1+1

mám z motorkářů co tankujou v helmě a jdou v ní zaplatit neskutečnou prdel :D... to je tak strašná práce ten žalud sundat? to je jak lyžař co se jde nažrat do restaurace u lanovky a nesundá si lyže, hůlky rukavice ani helmu :D

projectill (16) napsal 24.03.2015 v 15:16+3

Tady je to samej svatej koukám. Z laďáků je bolí hlava, ve městě by přes 50kmh nejeli ani sanitkou a před obsluhou benzínky by sundali i kalhoty

Eyky (0) napsal 24.03.2015 v 15:15

Zdravím..
Já to měl s tímhle „bzučákem“ jednoduchý..
Jako dlouholetý řidič bych v obci nikdy nemachroval a mimo obec to dostat přes kilo bylo na hranici možnosti. Tak uvidíme příště..

p.a.t.r.i.k.7 (240) napsal 24.03.2015 v 15:09-3+5

je mi úplně jedno,co si o mě jako motorkáři lidi myslí...dělám to pro radost,řev z laďáku mi dělá radost,jízda po zadním mi dělá radost..polibte mi prdel




TOPlist