reline_unor

Rumunsko s Jirkou 2024

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Komentáře
Gilless (298) napsal 03.11.2024 v 09:32

Super cestopis. V Srbsku jsem se sice necítil nebezpečně, ale nebylo to ono a při návratu zpátky do Rumunska jsem měl ten zvláštní příjemnej pocit jako když se vracíš domů A jednoznačně doporučuju autovlak - finančně to vyjde stejně jako benzín s hotelem a ušetří to den otravnýho přesunu

pmartan (2) napsal 30.10.2024 v 12:32

Díky všem za pozitivní komentáře, byl jsem tam poprvé a určitě ne naposledy.

Bill22 (30) napsal 26.10.2024 v 19:22

Hezký a poutavý čtení. Balkán je moje oblíbená destinace a v Srbsku jsem strávil jednu celou dovolenou, objel ho dokola a můžu klidně doporučit. Rumunsko je parádní a do Bosny se znovu podívám příští rok, tentokrát jen západní část. Díky za pěkný cestopis, měli jste to fajn.

jawasy (56) napsal 26.10.2024 v 08:09

Pěkné početní. Rumunsko a takřka celý Balkán mám projetý už několikrát. Co se týká stravování, vždy si vybírám hospody, bistra nebo bufety kde stravují místňáci. Je to záruka toho, že jídlo tam bude kvalitní a v mnoha případech i levnější než v ***hotelu.. Srbsko jsem vždy jen profrčel, ale nikdy jsem neměl pocit nějakého nebezpečí. Ba naopak. Lidé tam jsou milí a k nám Čechům přívětiví. Je vidět že jsme byli kdysi součástí jedné velké monarchie Rakouska-Uherska. Přeju v další sezóně mnoho krásných zážitků z cest a lepší počasí

fábulus (1) napsal 26.10.2024 v 06:08-1+3

To je psychická porucha co mají všichni stoho Srbska. Země naprosto supr a lidé taky.

ebear (5) napsal 25.10.2024 v 15:53

Taky jsme tam letos v červenci byli. Můžu doporučit a nechápu proč pro většinu čechů znamená cesta do rumunska jen a pouze ježdění GSkem po Banátu, ideálně dovezeném na vozíku. My projeli na HDčkách celý karpatský oblouk. OK, ta severní část je dost utrpení, ale ta jižní část je super. Mimochodem, musím se smát, když vidím, že jste jeli doslova pár metrů od nejhezčí cesty v rumunsku - Transbucegi. Za mě nejhezčí část cesty, už jen proto, že je slepá a tedy bez tranzitní dopravy. Transfagarasan jsem jel už podruhé, letos z jihu, a dost mě zklamal. Už jsem prostě za ty roky rozmlsaný Alpami, ale kromě toho medvěda 3 metry odemě to byla dost bída - strašný provoz, miliony lidi a příšerný povrch silnice. Zato Transalpinu vřele doporučuji, opravdu paráda. Také koupaní v solných dolech v Ocna Sibiului je nevšední zážitek. A co se týče jídla v restauracích, je asi třeba lépe vybírat, nebo mit vic štěstí.

Neeno (31) napsal 25.10.2024 v 11:06-1

Vybrána skvělá destinace ,na Rumunsku nelze nic zkazit.Rumunsko poprvé a také nadšení a určitě se vrátím projet cesty kde jsem nebyl.
Srbsko,jen sever, stejný zážitek.... špína,bordel, oproti Rumunsku a Č.Hoře opravdu x let pozadu.
Jen ten přejezd až do Rumunska po dálnici? To snad ne. Z Prahy jede vlak do Košic,den ušetřený,pneu,benzín, nervy...za těch pár korun to stojí.

Batman71 (2) napsal 25.10.2024 v 10:46+1

V Rumunsku jsem byl už třikrát vždy na 14-dní a za mě můžu říct, že to všem doporučuju. Zatím mě to neomrzelo a vždycky tam člověk objeví něco nového. Na Transalpinu i Fagaraš vy vyčlením celý den a jedu to tam a zpět... Jenom dálnicím se vyhýbám co to jde. Radši to vezmu kolen Tater Slovenskem na východ a přes kouskem Maďarska do Rumunska... A když začne v horách pršet, tak šup k Černému moři se okoupat...

Košo (68) napsal 25.10.2024 v 10:45

Hezký plán, cesta a napsáno...

Milo_CBR900RR (1) napsal 25.10.2024 v 09:52

Pěkné počtení , déšť jsme chytli předloni v Bosně a přes Chorvatsko... přesně vím o čem píšeš , na benzině jsem vyléval z bot vodu.

pega (22) napsal 25.10.2024 v 08:47+1

Pěkný,zajímavý,za mně

valasek (176) napsal 25.10.2024 v 08:29+1

Zajímavá trasa do zemí, kam já moc nejezdím. O to raději jsem si pěkně psaný cestopis četl. Takže za mne