europ_asistance_2024



Rumunsko… k moři našeho mládí (dokončení)

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Schimoon (-4) napsal 18.06.2018 v 12:19-3

biker-fox (7) napsal 14.06.2018 v 12:02

to Emper: Ahoj, díky za cestopis, který snad i letos využiji. Pokud stojíš o postřehy čtenáře, který přečetl oba díly, tak 1. jsem rád, že jsi uváděl i ceny, to pomůže při představě kolik sebou 2. na můj vkus až moc velká snaha o vtipný text... muhehe ale při čtení se mi z toho neudělal ani jeden pupínek, takže dobrý a rád si od tebe zas něco přečtu. Přeji spoustu pěkných km v sedle !

majki.t (3) napsal 11.06.2018 v 19:42+1

Milane,mě se to líbilo .Bavilo mě to číst.Škoda,že jen jeden den v Banátu.Transfagaraš je na spojková lanka na Versysu prokletý viz. foto.
Těším se,až něco zase napíšeš.

spike-cz (136) napsal 10.06.2018 v 10:14+2

V poslední době je větší napětí cítit v komentářích než v samotných cestopisech. Bohužel. Autorovi a Filoméně smekám klobouček k nohám.
S Targusem souhlasím, když se mi totiž nějaký cestopis vysloveně nelíbí, prostě ho zavřu a hotovo. Nemám potřebu hrát si na kritika a být chytrý, chytřejší až vlastně nejchytřejší.
A tahle sorta komentátorů mne odrazuje napsat byť jen jeden cesťák. A aby nebyla mílka, Jetse a Fidlimidliho do tohohle ranku nepočítám, oni něco napsali, se svojí kůží šli na trh a ukázali, že umí.
Prostě ...i když mi taky vadí hrubky v textu, nejsme literární kavárna. S tím se smiřme.
Už ani Bimbo ze Žižkova nic nepíše...

MiKXX (4) napsal 10.06.2018 v 00:04+5

Hmm, kdo by řekl, že z celkem slušného cestopisu se v komentářích stane taková onanie rozených spisovatelů.

Motorkaření by mělo být o pocitech, poznávání a radosti z jízdy, ne?!? Já si raději přečtu neuměle napsaný pokus o cestopis, ze kterého je cítit nadšení, něž dokonalé stylistické dílo, které je úplně sterilní.

Emperovi - nenech se odradit. A onanistům - nikdo vás nenutí to číst, natož se vyjadřovat.

Emper (-2) napsal 08.06.2018 v 21:57-1+1

Práce admina? pánové, pánové, pánové... nestačím se divit...

Targus (430) napsal 08.06.2018 v 17:40+1

Raisto01:
Na filmy se nedívám, páč mi to přijde jako ztráta času. Jsem už moc starý na to, abych utrácel to málo, co mi zbývá na cestě k dřevěnému spacáku, bezduchým čuměním do zasklené bedny, navíc mohutně prokládané reklamami, které mě fakt neza.

Stran posuzování textu ti můžu říct, že tenhle je po dlouhé době opravdu málo špatný, pokud ho nemám chválit. Jestli to je práce autora, anebo admina (což pochybuju), je v tomto případě lhostejné. Dílo se zdařilo. Není tam moc pravopisných, ani stylistických chyb, má to děj, má to nápad, má to nějaký spád. Dokonce kdosi nadělal i odstavce.
Jo, je to dlouhé. Je ovšem potřeba dodat, že tohle fakt není přepsaný itinerář a seznám bufetů. A nikdo nikoho nenutí to číst naráz. Já to taky četl nadvakrát, protože jsem prostě neměl čas.

fidlimydli (319) napsal 08.06.2018 v 17:00+4

Fajn cestopis stejně jako první díl.

Vypadá to, že články vzal do rukou admin a jsem rád, že opět vycházejí cestopisy místo itinerářů a jídelních lístků.

Diskutérům bych doporučil kliknout vpravo dole na zelený odkaz pod příspěvkovým oknem a zkusit přelouskat alespoň prvních pár bodů.

Raisto01 (90) napsal 08.06.2018 v 15:03

Targus:

Jak jsem řekl, demagoga nepřesvědčíš, pojede si tu svou vizi donekonečna.
Poslední příspěvek, tím to pro mě končí, za svůj názor se odmítám stydět, vyjadřuji se slušně a v rámci "mezí". Obviňovat se z nesmyslů nenechám, ale tak nějak si na to tady zvykám.
Jen k zamyšlení, řekneš občas třeba, že se ti nějaký film líbil, nebo naopak nelíbil? Pokud ano, můžeš mi prosím sdělit kolik celovečerních filmů jsi natočil? (platí v jakékoliv vybrané sféře)

PS: Pokud si to vztahuješ na sebe, asi na tom něco bude
přečti si moje a svoje komenty a pak mi spočítej kdo a na koho kolikrát útočil.

Targus (430) napsal 08.06.2018 v 12:33+1

jets:

Je teda fakt, že jsem sem ještě nic nepřidal.
Nicméně zlomils mne k páchání těžkých přestupků proti platným zákonům. Dozvíš se víc na podzim, pokud se ve vrátíme domů v použitelném stavu.
A napsal jsem jen pár tisícovek stránek, z nichž "něco málo" prošlo tiskem (Aktuálně CZ, papírové časáky, knížky)

A ještě k tomu chválení. Mně fakt stačí, když si po někom přečtu asi tak deset vět, které vymyslel on sám, a vím, co je zač. Tedy co se týká jeho vyjadřovacích schopností, samozřejmě. Proto mě docela sejří, když takoví, kteří mají problém s vlastním komentem, zde vystupují v roli nejvyšších sudích.
Jináč dobrý a můžete se těšit, pokud to redaktor pustí na sklo.

jets (521) napsal 08.06.2018 v 11:59-1+2

ach jo

někomu se to líbí, někomu ne, to je normální, ale proč se tady musí tyto dva tábory dotrhat do krve, tomu fakt nerozumím.

Targus - citace: Pokud chci něco kritizovat, bylo by dobré aspoň TROCHU dané věci rozumět. - úplně to samé asi platí i když chci něco pochválit ne? No a Ty jsi žádný článek taky nenapsal. Proč Ty chválit můžeš a kritizovat někdo se stejným počtem článků ne?

nechte se na pokoji, jestli se vám cestopis líbí, tak to napište a když se někomu nelíbí, tak mu proboha nechte jeho názor.

jinak povýšení kritiky kritiků dokonce i za mínusování příspěvků, se kterými nesouhlasím je opravdu nový level .

BTW - napsal jsem 3 články:
Rusko - zobrazení 41646, počet hodnocení 99, hodnocení 1,00
Írán - zobrazení 26297, počet hodnocení 56, hodnocení 1,09 (z čisté jedna kleslo po jedné konkrétní diskuzi v této sekci )
Francie - zobrazení 14585, počet hodnocení 38, hodnocení 1,00
(po tomto příspěvku očekávám další zhoršení známek pro výstrahu )

podle výsledků bych teda TROCHU psaní cestopisů rozumět mohl. Přesto v momentě, kdy napíšu kritiku tak mě tady jsou schopni někteří postavit ke zdi...

Targus (430) napsal 08.06.2018 v 11:52

Raisto01:

Soráč, ale nějak mi uniklo, co jsem překroutil. Jen jsem tě vyzval, ať předvedeš své umění a necháš ho posoudit zdejšími čtenáři.
A taky je pravda, že jsem napsal cosi o kritizování druhých. Sepsout druhého je stejně jednoduché, jako shodit motku ze stojanu na zem. Nemám, co bych na této větě měnil. Pokud si to vztahuješ na sebe, asi na tom něco bude.
Pokud jsi už něco sepsal, sem s tím.
Pokud ještě ne, ukaž, že máš koule, něco vyprodukuj a hoď to sem.

Targus (430) napsal 08.06.2018 v 11:44

MEKOTA:

"Není na světě člověk ten, co by se zalíbil lidem všem."
Tohle je známá pravda, která se nedá okecat.

Pokud chci něco kritizovat, bylo by dobré aspoň TROCHU dané věci rozumět.
Skutečnost, že některý z čtenářů umí poznávat písmenka a tahat za heft, případně trefi do Cikánova k moři a dokonce i zpátky domů, vůbec neznamená, že rozumí cestopisům.
Cestopis by měl zaujmout, udržet pozornost a snažit se něco sdělit, ostatně jako každý literární útvar, s tím nic nenaděláme.
Když už jsme byli všichni všude dvakrát - a kde jsme nebyli, tam se právě chystáme - může pisatel zaujmout nikoli svými zeměpisnými objevy, nýbrž příhodami, zážitky, emocemi.
Jinak to je nuda, nuda, nuda. Soupis špatně napsaných měst, blbě očíslovaných silnic a večerní fotka ohřátých polotovarů na mastném talíři. Takových cesťáků je zde hafo (velké, blíže neurčené množství).

Každá práce si zaslouží ocenění, zvlášť když je zadáčo a z dobré vůle. A nevidím problém v tom, že čtenář chce pisateli něco vytknout. Ale vytýkal bych skutečné chyby a nebudu kritizovat jen proto, abych se zviditelnil, což v tomto případě takto chápu, protože kritici textu se vůbec neobtěžovali komentovat alespoň něco, co považují za dobré, co se pisateli povedlo. Podle nich to je prostě mamlas, který sepsal trapné fórky.
Proto tyto pány kritiky vyzývám, nechť se to pokusí udělat lépe. Nic více a nic méně.

Kachna1978 (3) napsal 08.06.2018 v 11:08+2

Ať si říká kdo chce co che, je to v poslední době jeden z mála, který se dal číst až do konce a je vtipný. Za mne díky. Znovu jsem se vrátila na místa, která znám a na která se za 20 dní znovu chystám vyrazit. Klobouk dolů před Filoménou. Já letos poprvé na vlastním stroji, tak třeba mě muž po dovče taky pochválí

MEK0TA (33) napsal 08.06.2018 v 08:30-2+2

Targus: tak mi tedy vysvětli na co je tam to hodnocení 1 až 5? Podle tvé logiky by se mělo 3 až 5 zrušit a měli bychom tak vybírat mezi známkou 1 a 2? Já jsem cestopisy napsal dva a není nic lepšího, než zpětná vazba v podobě komentáře, ať už je negativní nebo pozitivní, člověk aspoň ví, co změnit a zlepšit. Komentáře typu "výborný cestopis " sice potěší, ale pro autora nenesou žádný přínos do budoucna. Koneckonců, všem se zavděčit nedá.
K cestopisu: Musím říct, že se v cestopisu také rád rozepíšu, ale toto už je na můj vkus moc. Dočetl jsem to celé, ale je tam spousta až nesmyslných slovních hříček, které už mi postupně ani nepřišly vtipné. Být autorem, na tom slohu a úpravě textu bych zapracoval. Když něco publikuji na veřejnost, tak ať to má nějakou úroveň - to je můj názor. Ale toto byl ještě jeden z těch lepších cestopisů, jsou tu daleko horší. Na druhou stranu, fotky se mi líbily

31081 (666) napsal 08.06.2018 v 08:16

Klasika,raději se nebudu dále vyjadřovat.A možná to opravdu dopadne tak,jak jem psal nedávno ve fóru.Těch pár skvělých pisatelů,kteří se zde sem tam objeví, určitě nepokryjí všechny dny vyhrazené na zveřejnění cestopisu a ostatní se na to raději vy-erou

Raisto01 (90) napsal 08.06.2018 v 08:14

Targus:
Ty ses hroznej demagog. Typicky prubeh. Prekroutit a pozmenit vyznam toho co jsem rekl, dehonestovat nazor, uvest nesmyslny priklad na dukaz Tve pravdy a cely to zabalit, jakoze do kamaradskeho bodreho podtonu. Jsem opravdu rad, ze alespon ty vis co a jak bych mel delat, protoze ja jsem jinak uplne ztraceny.
Ale ty motorky ze stojanku, to jsi me dostal

Targus (430) napsal 08.06.2018 v 06:40+2

Raisto01

Umíme něco jiného kromě osobních útoků?
Asi ne, že...

Furt tady všichni skuhráte, že cesťáky už nejsou, co bývaly. atd.
Když se tady objeví jeden člověk, který kromě toho, že někam zajel a něco viděl, dokonce umí sesmolit pár smyslu plných vět a dát tomu trochu šťávu, aby čtenář neusnul u třetího odstavce, hned tu musíte brblat a rozdávat mínusy komentům, které ho pochválí.
MŮŽEŠ TAKY NEPSAT NIC a myslet si svoje.
A když se ti to nelíbí, což je samozřejmě povoleno, tak si říct - hergot, už tady dlouho nikdo nenapsal pořádný cesťák, jdu na to.
Shazovat něčí práci je nesmírně jednoduché,
Ůplně stejně jednoduché, jako shazovat cizí motky ze stojanů na parkáči. Ať se jejich majitelé poserou, že ano, mají přece chodit pěšky.
Skvělá logika.

Raisto01 (90) napsal 08.06.2018 v 00:49

Targus:

diskuse s lidmi jako jsi ty, nemá vůbec cenu. Vyjádřil jsem svůj názor a to ještě úplně normálním stylem. Tady je to zakázaný, nebo je snad povoleno psát jen pozitivní věci, nebo jak to máš ty?

Targus (430) napsal 07.06.2018 v 23:14+3

Raisto01

Tak sem hoď odkaz na své dílo, ať se můžem kapánek vzdělat a poučit se, jak má správný cesťák vypadat. Není nic jednoduššího, než ukázat druhým, jak to má vypadat. Kvokat a kritizovat jen z principu, že to nenapsal právě onen kvokající, to svede 999 lidí z tisíce.

Hicks (1) napsal 07.06.2018 v 18:55-1+2

krásne. dva palce hore
výborne napísané. kiežby bolo viac takých cestopisov. Ďakujem za slovné hrátky a úsmevné podanie.

31081 (666) napsal 07.06.2018 v 13:38+3

Díky, konečně zase něco ke čtení.Mě se to moc líbilo

Raisto01 (90) napsal 07.06.2018 v 13:28-5+2

Urcite se to nekomu bude libit, ale uprimne, jazykove strasne. Snaha zaujmout kazdym slovem, prilis kosate, na me vseho moc skodi. Cist se to moc neda. Ale kazdymu co jeho jest, tohle je pouze muj subjektivni dojem.

Targus (430) napsal 07.06.2018 v 13:06+4

A hele, jak to, že tu nejsou žádné komenty? Jste zalili klábosnice kafem, nebo co?

Mně se to líbí moc.
Byly tam zážitky s kravkou, jaké pamatuju z dětství u nás doma.
Parťák se dokonce vybičoval i k opravě lanka, když už to omastil a nejel na žádném ze "světových" strojů (Jawa, ČZ).
Fotky príma, více méně není co kritizovat.

Takže ode mne srdečný pozdrav a poděkování parťákoj za hezký cesťák.
A přáníčko, ať vám to spolu jezdí co nejdéle. A nejen na motkách.



TOPlist