europ_asistance_2024



Rumunsko 2023 - Aneb měl Top gear pravdu?

Kapitoly článku

Utíká to jak voda. Ráno se bohužel musíme rozdělit. Petr je už dosti unavený, tak se rozhoduje pro cestu po dálnici domů. Loučíme se a pokračujeme už jen ve dvou. Vyrážíme směr Tatry. V Maďarsku volíme nejvíce klikatou cestu a nebyl to nejlepší nápad. Možná pro horská kola... Překonáváme hranice a cítíme se skoro jak doma. Konečně, díky bratia. Tatry jsou krásné a svezení taky skvělé. Počasí pořád drží a dnes naprosto ideální. Maďarsko už nikdy více, jen po dálnicích. Ubytování máme v Liptovském Mikuláši a líbí se nám tu tak moc, až přemýšlíme, jestli neprovedeme nějaké lumpárny.

Opouštíme Slovensko a jedeme směr Beskydy. Dáváme si projížďku po Bílé a pak přes dálnici na Prostějov. Odtud už znám cestu jako svoje boty a ujímám se vedení. Pálíme přes Vojenský les a následně směr Nové Město na Moravě. V Bystřici nad Pernštejnem se loučíme a chválíme si, jak krásně nám vše vyšlo.

Za celou dobu jsme nezmokli, nic vážného se nám nestalo a vše šlo podle dokonalého plánu. Klukům děkuji za parádní přípravu. Petrovi za ochotu nám vše domluvit a Radimovi za bezchybnou navigaci. Já jsem rád, že jsem kluky zburcoval. I když nás nakonec nejelo původních 6, ale jen polovina, tak jsme si to náramně užili. Máme na co vzpomínat a hlavně jsme se ve zdraví všichni vrátili domů. V sedle mašin jsme strávili kolem 53 hodin a najeli cca 3300 km. Myslím, že naše zadky zažily středověk. Útrata za ubytování, stravu a benzín činí 2200,- na den. Do příštího roku vyladíme mouchy, které tam přeci jen byly a jak by řekla hvězda Terminátora: ,,Já se vrátím“. A měl Top gear pravdu ? No měl...Teď si jdu do garáže rozdělat jednu plechovici Ursusa a vzpomínat jak bylo blaho. Váš Pajoch🐈‍🍺 .

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):


TOPlist