Rumunsko 2023 - Aneb měl Top gear pravdu?
Text: Pajoch290995 | Zveřejněno: 26.1.2024 | Zobrazeno: 20 045x
Utíká to jak voda. Ráno se bohužel musíme rozdělit. Petr je už dosti unavený, tak se rozhoduje pro cestu po dálnici domů. Loučíme se a pokračujeme už jen ve dvou. Vyrážíme směr Tatry. V Maďarsku volíme nejvíce klikatou cestu a nebyl to nejlepší nápad. Možná pro horská kola... Překonáváme hranice a cítíme se skoro jak doma. Konečně, díky bratia. Tatry jsou krásné a svezení taky skvělé. Počasí pořád drží a dnes naprosto ideální. Maďarsko už nikdy více, jen po dálnicích. Ubytování máme v Liptovském Mikuláši a líbí se nám tu tak moc, až přemýšlíme, jestli neprovedeme nějaké lumpárny.
Opouštíme Slovensko a jedeme směr Beskydy. Dáváme si projížďku po Bílé a pak přes dálnici na Prostějov. Odtud už znám cestu jako svoje boty a ujímám se vedení. Pálíme přes Vojenský les a následně směr Nové Město na Moravě. V Bystřici nad Pernštejnem se loučíme a chválíme si, jak krásně nám vše vyšlo.
Za celou dobu jsme nezmokli, nic vážného se nám nestalo a vše šlo podle dokonalého plánu. Klukům děkuji za parádní přípravu. Petrovi za ochotu nám vše domluvit a Radimovi za bezchybnou navigaci. Já jsem rád, že jsem kluky zburcoval. I když nás nakonec nejelo původních 6, ale jen polovina, tak jsme si to náramně užili. Máme na co vzpomínat a hlavně jsme se ve zdraví všichni vrátili domů. V sedle mašin jsme strávili kolem 53 hodin a najeli cca 3300 km. Myslím, že naše zadky zažily středověk. Útrata za ubytování, stravu a benzín činí 2200,- na den. Do příštího roku vyladíme mouchy, které tam přeci jen byly a jak by řekla hvězda Terminátora: ,,Já se vrátím“. A měl Top gear pravdu ? No měl...Teď si jdu do garáže rozdělat jednu plechovici Ursusa a vzpomínat jak bylo blaho. Váš Pajoch🐈🍺 .