gbox_leden



Rumunsko 2023 - Aneb měl Top gear pravdu?

Náš první velký výlet do zahraničí.

Kapitoly článku

Léto roku 2022 a my vyrážíme na Červenohorské sedlo. Při srazu na benzínce potkáváme staršího cestovatele na GSu. Dáváme se do řeči a vypráví nám o Rumunsku. Jsem nadšen a příští dovolená je jasná. Burcuji kluky a ještě na podzim kupuji cestovní mašinu. Z původní hromady kamarádů někteří z různých důvodů odpadají a jiní se přidávají. Zimní večery trávím v cestopisech a plánuji nástřel trasy a místa, která navštívíme. Nakonec jedeme jen ve třech, což ve výsledku není vůbec špatné.

Den D. Vyrážíme z Velké Bíteše a kluky, kteří nás jedou doprovodit na Slovensko, nabíráme v Brně. Po dlouhém dálničním přejezdu jsme si na slovenské Babe vychutnali brynzové halušky. Následné motání v maďarském guláši jsme nakonec zvládli a zapíchli stroje do Balatonu. A teď na zaslouženou odměnu.

Přejezd přes maďarskou placku byl dlouhý a nudný. Na oběd jsme si barbarsky místo místních specialit dali McDonald.. Na vjezd do Rumunska jsme si chvilku museli počkat a projít nějakou tou kontrolou dokladů. Dálnice místních jsou příkladné, naši by se mohli učit, tudíž tempo jest na lámání kufrů. Shánění ubytování bylo s podivem trochu problematické, ale máme sebou naštěstí jazykolama Petra. Teď na zaslouženou odměnu a zítra snad už na kopce.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):


TOPlist