gbox_leden



Rumunsko 2023

Cesta Rumunskem.

Kapitoly článku

Cesta Rumunskem - na tuhle cestu jsme se opravdu moc těšili. Z předběžného seznamu 7 účastníků jsme na konci domlouvání zbyly 2 manželské páry se 3 motorkami. Jsme vlastně rodina, naše děti spolu žijí. Termín jsme dohodli na konec srpna a začátek září. Naši parťáci  neměli moc zkušeností s denními nájezdy okolo 350 km a tak se bez mučení přiznám, že jsem byla i trochu nervózní, jestli všechno klapne a my vždycky dojedeme do určeného cíle. Ale všechno dobře dopadlo, dojeli jsme kam jsme měli a my musíme smeknout klobouček hlavně před Evičkou, která to dala sama na motorce. Při hodnotícím  večeru jsme si přiznali, že to bylo krásný, ale náročný. Záměrně naši výpravu nenazýváme dovolenou, tu si představujeme trochu jinak než vstávání na budíka v 6 hodin ráno, v 7 na snídani a od 8 už být v sedle až do večera. A to nemluvíme o tom, že prvních 5 dnů jsme jeli v teplotách 35-37°C. Operativně jsme tak upravovali trasy a vyhýbali se městům, kde bylo i 38°C. Několik bodů z plánu jsme tak prostě vynechali.

Pro začátek trochu nudné statistiky:

  • 3 motorky: BMW R1200 GS Triple Black, BMW R1200 RT, Honda NC750X
  • Projeli jsme 5 států: ČR, SR, Maďarsko, Rumunsko, Rakousko           
  • Celkem jsme urazili 3.167 km, denně průměrně 352 km
  • Natankovali jsme 151,9 l benzínu s průměrnou spotřebou 4,8 l/100 km

Ubytování jsme řešili zamluvením přes Booking ještě před cestou pokaždé na 1 noc v 8 penzionech na trasách našich cest s  požadavkem na brzkou snídani, vlastní koupelnu a WC, parkování, check-in v podvečerních hodinách, zrušení objednávky zdarma max. 24hodin předem a platbu až na místě. Průměrná cena ubytování pro jednu osobu vyšla na 730,- Kč/noc se snídaní.

Jen poznámku: objednáváte-li ubytování na Bookingu pro sebe i parťáky dohromady, budou po vás chtít i platbu za všechny dohromady. Záleží ale na domluvě, někde šlo platit odděleně, někde ne. Pak jsme museli platbu rozpočítávat a vypořádat se mezi sebou.

Vydatná snídaně pro nás byla základem, oběd jsme většinou v těch vedrech odbyli na benzínkách, na večeři jsme si došli do restaurace v rámci ubytování či procházky městem, nebo si něco koupili v marketu a snědli to na ubytku.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):


TOPlist