sumoto_leden



Offroadové babí léto v Transylvanii

Vloni koncem léta jsem vyměnil Hondu Rebela za Transalpa, to abych mohl cestovat cestou necestou. Poté, co vyšel třetí díl motorkářského průvodce Carpathian 2Wheels Guide, který se věnoval výhradně offroadu a nabízel ucelené vícedenní putování rumunskýma horama, jsem začal vymýšlet, jak to provedu. Jsem offroadový začátečník a tak jsem, pokud možno, nechtěl jet sám. Cestování sólo má své kouzlo, ale přece jenom offroad v horách je trochu o něčem jiném, zvláště když to ještě neumím. Takže jsem zkusil hledat a nakonec i našel vhodného parťáka. Na seznamovací vyjížďce jsme si hlavně ověřili vzájemnou kompatibilitu, doladili pár detailů a další setkání až v den odjezdu. Dva nadšení začátečníci. Tonda na BMW GS 850 a já, Petr, na Hondě Transalp XL 650.

Kapitoly článku

Kopřivnice – Užhorod – Baia Mare (7.9. - 8.9.)

Jedeme přes Ukrajinu, a tak jsme zrychleným přesunem mířili na Užhorod a dále na sever Rumunska do města Baia Mare. Prakticky celou cestu jsme utíkali před deštěm. Podle radaru bychom tomu měli ujet a další dny by dokonce mělo být pěkné počasí. Zatím to tak nevypadá, ale musíme věřit.
Odbaveni na hranicích, stejně jako samotný průjezd Ukrajinou byl absolutně bezproblémový, a tak jsme za poměrně krátkou dobu byli v Rumunsku.
Baia Mare je poslední větší město před nájezdem do hor. Tady jsme měli v plánu dotankovat benzin i vodu a vyměnit peníze. Jenomže je neděle, tak nic nevyřídíme. Zkoušíme různé možnosti, nakonec i místní letiště. Ale nic. Hlídač na letišti nám nabízí služby nějakého místního veksláka, ale na to nemáme koule. Přeci jenom chceme měnit dost vysokou částku. Nakonec tankujeme na kartu, doplníme vodu a peníze vyměníme zítra v Borse – město před nájezdem do Bukoviny, tedy až další den.
 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):
Motokatalog.cz


TOPlist