reline_unor

Národní park Apuseni - Rumunsko 2019

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Komentáře
Antalík (-1) napsal 07.11.2020 v 13:30

Ahoj, pěkně napsané a spousta užitečných informací.
Ještě by mě zajímalo, jestli je zpoplatněn vjezd do Národního parku Apuseni. Chystám se tam příští rok a mám to naplánovaný po šotolinách přes Parcul national Cozia a potom při návratu přes Parcul Apuseni, psáno rumunsky
Dík a přeji mnoho dalších km na cestách necestách.
Petr

Santana (0) napsal 27.02.2020 v 12:03

Dotaz - jak jste to dělali s různými měnami? Kolik cca lei, forintů ap. bychom si měli vzít? Karel, kjanda@seznam.cz

Kami (5) napsal 05.01.2020 v 15:23

Zdarec,
zdá se, že jste se motali ve stejný čas na stejných místech. Dokonce i knihu jsem použil pro plánování stejnou
My měli základnu ve Vartop a vyjížděli po okolí. Vrchol Bihor jsme zdolali několikrát. Zmíněná jeskyně byla taky i s těmi palačinkami (viz fota).
Piva Ursus, Ciuc a Timisoarana jsme si též užili. Ale hlavně skvělé poježdění v úžasné přírodě.
Malá galerie tady: https://www.zonerama.com/rbcz/Album/5436042
BTW Fagaras a Alpinu jsme dali v r. 2017 a 2018.

Aziz (23) napsal 04.01.2020 v 20:54

Targus
Nazdar, kolego,
tady v Tvém cesťáku čtu, že jste se cestou zpět probíjeli přes centrum Miskolce.
Pokud jste jeli od Debrecénu po dálnici, postačilo jet po M30 "furt pryč rovně do protivky" a kašlat na dopravní značení. V závěru je pak malá šipka "Banréve", která Tě ujistí o správnosti směru.
Přivaděč č. 306 Tě pak přitáhne na světelnou křižovatku, kterou projedeš rovně, stejně jako další, která je po asi 300 metrech. Pak už jen fičíš podél logistických center a vyhupsneš na konci Miskolce na kýženou silnici č. 26, která vede na Slovensko. Od semaforu to je cca 2 km.

Napsal bych to do diskuze, ale soudruh majitel mě zabanoval z důvodu zcela nevhodných komentářů k píár článků o motorkách na baterky. Takže jestli chceš, klidně si to tam přihoď.
Kolečkama dolů!

T.

Bobýk (0) napsal 04.01.2020 v 18:28

Pěkný chlapci, akorát tam už jsem byl tolikrát, že do Rumunska nepotřebuju ani mapu,

VPS16 (3) napsal 02.01.2020 v 17:54

pěkně popsaná trasa, díky za inspiraci

Aziz (23) napsal 02.01.2020 v 13:45

..no jo to s těma spz
.. je to tak

Besacek (1) napsal 02.01.2020 v 13:43+1

Předem se omlouvám, ale nerozumím jedné věci. Koukám tak na fotky a pořád se mi něco nezdá až pojednou si uvědomím, že jsou všude smazané SPZ, himl laudon to máte mašiny kradený, nebo proč se to dělá? Mě by prudilo dát si s tím tu práci. Jinak samozřejmě Rumunsko je krásný, cestopis fajn.

Aziz (23) napsal 02.01.2020 v 13:14+1

...jj letos jsme byli asi jediní, kteří tam medvěda neviděli... no ale vlastně v latině Ursus...

Haluziak (9) napsal 02.01.2020 v 12:52

Rumunsko bez medvěda?