reline_unor

Zimní výprava na motorce: Wachau, hrad Dürnstein a Melk

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Komentáře
Dancer (3) napsal 05.03.2025 v 20:43

Dobrý tip na výlet na kole!

Edien (3) napsal 03.03.2025 v 00:52

Jj, celý údolí Wachau je moc hezký. Já to jel od Znojma 2x, zastávka Kremže a Melk, a vždycky jsem to protáhl z Melku přes Raxálské Alpy na Gloggnitz - supr cesta. U Gloggnitzu jsem kdysi začínal s prvními feratami, tam to mám rád. No a pak dál na východ na Neziderské jezero a aby to bylo domů zajímavý a ne po dálnici, tak podél hranice AT/SK do Břeclavi a k nám nahoru k Ostravě už po dálnici. Hezkej celodenní výlet s návratem v obou případech za tmy. A samozřejmě za tepla. Jihomoraváci to mají celý o 3-4 hodinky kratší. Říkám tomu širší vídeňský kolečko. Díky za článek!

SPalu (1) napsal 01.03.2025 v 21:07

Díky za inspiraci.

_Kibo (44) napsal 28.02.2025 v 19:04

Ahoj, děkuji všem za milé komentáře. Snad už brzy zase všichni na silnici. Ať nám to jezdí .

H123 (756) napsal 28.02.2025 v 13:54

Tak tohle nechápu ...
Pro mně je kosa i +5, to už se vždycky hodně rozmejšlim , a s přibývajícím věkem je to horší a horší
Ale jak zde píše autor , minulá jízda se "zmrzlejma kolíkama" je vždycky zapomenuta , tak si až po jízdě řeknu ( skoro pokaždý ), že se na to příště můžu vys... vykašlat je to furt dokola
Takže příští týden (má být i +12 ) to vyndám

Guerrero (13) napsal 27.02.2025 v 15:52

Ahoj, tato místa znám, byl jsem tam na motorce mockrát. Když nevím kam, tak než abych jezdil po našich tankodromech, jedu tam, k Dunaji a zajezdím si perfektně. S poldama nikdy problém. I kafe jsem s nima dal v Melku v kavárně na náměstí. Byli taky na motorkách. Dřív jsem jezdil, hned jak slezl sníh, ale teď už si to odpustím a čekám, až bude 12+. Zimu nesnáším. 30st. ve stínu mám rád . Diky za článek, potěšilo moc.

k2j89 (35) napsal 27.02.2025 v 09:04

Perfektní, četl jsem a viděl jsem . Minimum turistů je veliké plus jen nevím jestli dokáže vyrovnat mínus teplotní

rogih (1451) napsal 25.02.2025 v 13:10

Je vidět že jsi fajnšmekr!

Blueskye (4) napsal 24.02.2025 v 14:28

Tam to mám ráda, když nevím kam jet, tak si řeknu "někam k Dunaji" a je to.
loni na jaře a předloni jsem to udělala na podzim a byla to paráda - všude ve vzduchu už od Znojma byl cítit burčák, příroda perfektně vybarvená, prostě TOP.
(jen jsem byla vždycky líná vyšplhat na ten hrad Lvího srdce..)
No a až nebudu jezdit na motorce tak mám v plánu si to tam všechno objet a "vyjet" i na ty všechny hrady kolem co tam jsou nahoře kolem řeky všude a kam bych se na moto nedostala, ale důchodci na e-biku tam jezdí všude, tak to musí jít.
Každopádně revma zdar , i na ten podzim byl návrat domů docela na krev - doma člověk spadne z motorky a je rád, že je v teple.

Brukev (989) napsal 23.02.2025 v 16:50+1

Super … mam to velmi podobně . Tohle je výhoda jižních Čech a Moravy. Kromě hezkých silnic taky lepší dostupnost. Ja bych byl zmrzlý už ve Znojmě . Melk je krásný a i cesty tam. Hlavně z Grainu nahoru a pak směr Slavonice. My se chystáme v Březnu na víkend směr Chorvatsko tak snad už nenapadne

penal1 (24) napsal 23.02.2025 v 13:09

Dobrý nápad přečíst svůj cestopis na kameru. Pustil jsem si to u snídaně a super. A když je to proložený historií navštívených míst tak je to úplně nej...

Šmod (9) napsal 22.02.2025 v 23:29

Pěkné video, Dneska jsem si dal 150 km po Vysočině a na silnici skoro nikdo. Mimochodem klobouček, já si už po hodině zapnul vyhřívaný gripy .

kehaj (22) napsal 22.02.2025 v 11:02

To nemá chybu

buchtik (22) napsal 22.02.2025 v 10:45

Zajetí bylo porušení úmluvy, že poutnici ze Svaté země jsou nedotknutelní. Za Richarda Lví Srdce byl zaplaceno takové výkupné 150 (100) tisíc hřiven stříbra což je cca 25-37 tun. Výkupné se dělilo mezi vévodu Leopolda (kterého Richard ve Svaté zemi urazil) a císaře Říše římské Jindřich VI. Výkupné bylo nesmyslně vysoké a jeho shromáždění trvalo 2 roky. Tento poklad se stal jakýmsi základem Rakouského mincovnictví
==============
Po obsazení města Akkon nařídil král Angličanů vztyčit vítězné korouhve svého vojska na věžích a takto si přivlastnit veškerou slávu. A když projížděl městem, které nechal vyzdobit svými praporci, tu rozpoznal, že jedno znamení není jeho a otázal se, komu patří. A když se mu dostalo odpovědi, že patří Leopoldovi, vévodovi Rakušanů, a když se ujistil, že tento obsadil jednu z městských čtvrtí, propadl hroznému hněvu a nařídil srazit onu korouhev z věže do bláta. Mimoto vévodu bezdůvodně urazil mnoha hanlivými slovy a jiným uzmul společným úsilím nabytou kořist, kterou rozdělil jen mezi své, a tak na sebe přivolal hněv mnohých...