europ_asistance_2024



Rakouské hory na dva dny

Cesta z Prahy přes Dunaj do rakouských hor

Kapitoly článku

Nazdar všem!
Nejsem moc na rozsáhlé texty, takže se pokusím jenom v krátkosti:

Plánovaná cesta byla trošku jiná, než byla ve skutečnosti, ale to je normálka. Hlavní orientační bod byl Lunz Am See a okolí.

Ráno jsme vyrazili z Velkých Popovic směr Tábor. Dost mě překvapila čertvě dodělaná dálnice D3, která začíná už kousek za Miličínem a přes Tábor pokračuje až k Veselí n. Lužnicí, což podstatně urychlilo "nudnější" část přejezdu.
Přes hranice jsem jeli skrz Velenice, což doporučuju všem, vede tam taková užší asfaltka a je to o dost lepší požitek. Celou cestu platilo takový nepsaný pravidlo - Čím dál od hranic, tím hezčí okolí a u přejezdu přes Dunaj v Ybbs an der Donau, vás poprvé oslní pěnké scenérie s výhledem a ukázkovou silnicí.  O kus dál je obec Sheibbs a tam už to začíná být fakt pěkný, dostáváte se totiž pomalu do hor! Začnete častěji a častěji narážet na říčky a průzračný bistřiny, už se objevujou i pěkný zatáčky, dvojitý, trojitý... bomba. Nejvíc si cením toho silničního značení - pokud u nás narazím na omezení rychlosti třeba na šnečí 30, tak kolikrát ani nevím proč, zřejmě se tam někdy před měsícem zapoměla a od tý doby štve řidiče. V Rakousku ne, tam je to všecho smyslupný, uspořádaný, pěkný a pokud narazíte na 30, dejte bacha, zpozorněte, má to uřčitě svoje opodstatnění. Nejvíc mě rozsekala situace, kdy jsme uprostřed průsmyku poblíž Wildalpen narazili na silniční frézu a ty frajeři co u nás normálně postávaj okolo a jenom čuměj, tak tady maj košťata a ten bordel, co zůstane z frézy, zametají! Hold jinej kraj, jinej mrav - lepší. Ach jo. Cesta ubíhala krásně, jedna zatáčka střídala druhou, častejc a častějc, a ani se člověku nechtělo přerušovat tu dynamiku.Zastávka u Erlaubsee poblíž úchvatnýho městečka Mariazell ale stála za to.
Normálně průzračná voda, jako u moře. Paráda. Čím výš jsme  byly v horách, tím houstly motouzy zatášk a houstl i výskyt motorek. Krásnejch motorek. Zdejší mravy a vyspělost zřejmě má pozitivní vliv na smýšlení i opačného pohlavý. Ženskejch na motorkách je tu vidět taky dost. Nejsme v ráji..? Jo.


Z Marizellu je krásná vracečka do LunzAmSee, kterou jsme jeli už na horu ale to nám vůbec nevadilo! Tam jsem si našli nocleh v penzionu i přes sbalený stan, ale bylo to fajn. Noc se snídaní u pobřeží jezera nás stála 30€.

Skákli jsme na véču - super pidi vyjížďka k úpatí zdejší sjezdovky a pak jsem si v noc sedli na molo a rozčíleně jsem sledovali pruzračnou vodu za měsíčního svitu, který nám nabídl viditelnost až na hluboký dno!

Paní v penzionu nás na druhý den navnadila motorkářským barem a oblíbenou 

zatáčkovoou lokalitou - Nekecala:) Dost jsme to tady objeli, přes Wildalpen, ležící v takovým vyšším horským prusmyku, nebo spíš údolí se super scenériemi zpátky do Mariazellu, ale pak už jinou cestou zamiřili k KalteKuchl - Po neskutečně parádní motanici v kopcích se najednou ocitnete v točivým pozvolně klesajícím vyvýšeným údolí, ke je velikánskej motorkářskej bar. 

Všude mašiny všech možnejch druhů, typů, obsahů, kluci a holky všech věkovejch kategorií, koupačka k dispozici, no prostě další kus ráje, kterej jsme tu našli.
Tím bohužel to nejlepší končilo a odtuď už jsme to směřovali zpátky - takže přes Sankt Pölten, Krems an der Donau, kde jsem se stavili na vyhlídku v klášteře, až na CZ hranice...

Byl to super výlet na jednu noc plný krásnejch zatáček a jedinečnejch scenérií!
Mrkni na fota a na plán cesty.
Tady mapka obou dnů (první den jsme spali v LunzAmSee):
http://goo.gl/maps/zrZjb
Vyšlo nám počasí - cca 25 C , takže jsme si to užili na 100%. Skvělá, relativně blízká lokalita.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (26x):
Motokatalog.cz


TOPlist