europ_asistance_2024



Motokřest juniora

Někdy v květnu objevil synátor historku o „poslední“ bitvě druhé světové války na hradu Itter. Tak jsem mu navrhnul, že se pojedeme na ten tajemný hrad podívat na motorce a spát že budeme pod stanem v divočině. Oči se mu rozsvítily…

Kapitoly článku

Samozřejmě jsem synátora (i před dosažením věku nutného pro pasažéra, ale pšššt!) již několikrát povozil, ale všechno to byly cesty do cca 200km na jeden den. Po letošním dosažení baťůžkovské plnoletosti a po mé letošní sólo cestě do Francie na divoko na mě junior festovně zaklekl, že teda už je konečně čas, a že jedem dobít znovu ten Itter… A tak jsme vyrazili na třídenní křestní jízdu! A jak jinak se mnou než opět na divoko. V plánu jsem měl ještě Orlí hnízdo, syn má rád WWII. Z webu však zjišťuji, že Orlí hnízdo je v rekonstrukci a že Itter je v soukromých rukách a bez možnosti exkurze. Nevadí, plán cesty až do Itteru je daný, pak uvidíme. Jedeme klasiku na jih přes Vimperk a dál na Pasov.

Je hezky, za městem Pocking ze silnice vidíme vodu tak zastavujeme a dáváme koupel. Pokračujeme dál na Salzburg do Hangáru 7. Kousek před Salzburgem ale přepadá můj batůžek únava, hledám klidné místo a synek si dá hoďku šlofíka na lavičce. Pak už dáváme Redbull muzeum a valíme dál po silnici 305 na Orlí hnízdo. Kousek za ním hledám nocleh. Předpověď na zítra dopoledne není dobrá. U jezera Weitsee zajedu so lesa a po asi kilometru stavíme stan. Nikoho nepotkáme. Není tu vůbec signál. Ráno ještě balíme za sucha.

Přejíždíme do AT a po cestě začíná pršet. Po chvíli už chčije a tak čekáme na benzínce před Sv. Johanem. Moc se to nelepší, vymýšlím náhradní plán a nacházím aquapark ve Wörglu. Po asi hodině čekání na benzínce vyjíždíme v občasným lehkým dešti, přijedeme k hradu Itter, fotíme, čteme cedule, za každým bukem si představujeme vojáky.

Pak sjedeme dolů do Wörglu a jdeme do bazénu a zahřát se do sauny. Naštěstí po asi 30min se obloha trhá a začne být krásně. Musím ukecat syna, abychom vypadli a pokračovali dál na moto. Dáváme na posilněnou mekáč a valíme přes Innsbruck do Itálie a skrze průsmyk Stalle, kde je pěkná kosa, zpátky do AT. Hledám nocleh a nacházím pěkný lesík u řeky Isel asi 10km před městem Lienz. V lese je vlhko ale neprší. Kolem projdou postupně asi 4 skupinky chodců, všichni jsou v pohodě, zdravíme se. Předpověď počasí pro dobití zlatého hřebu výletu GG je velice dobrá! Ráno dělám snídani, balíme a v 8hod jedem. Modrá obloha, jen pár mráčků, paráda. Je pondělí, provoz nahoru je minimální.

Krátce před desátou si jako první zákazníci na GG dáváme čaj a štrúdlíček, nikde nikdo. Cestou z GG provoz začíná divně houstnout. Jedem na Edelweiss a žasnu, stojící kolona aut snad 200m. Šílený, vždyť je pondělí a 11hod! Objedu auta ale nahoře je masakr narváno, rychlá fotka a pryč! Sjedeme dolů přes Zell am See a jedeme po 311. Je krásně, někde uprostřed 311 zastavujeme a jdeme se vykoupat do ledové horské řeky Saalach. Junior to dává v pohodě, užívá si to (je to vodouch bez bázně a hany, v lomu Hříměždice skáče z 10m!).

Přes Německo jedeme po pěkné silnici 21 do AT a zase via Salzburg, ale tentokrát pokračujeme po dálnici A1 přes Linec jakožto přesunový úsek. Pod Budějicema se ještě vykoupeme v rybníce Štilec a pak už jen to jen skok domů. Syn pokřtěn, další moto dobrodružtví leží před námi!

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):
Motokatalog.cz


TOPlist