reline_unor

Výlet na Neuschwanstein a do Ga-Pa

Epilog

V pátek 01. 08. 2014 po práci jsme s přítelkyní vyrazili na rychlý výlet na zámek Neuschwanstein, já na stroji Honda Transalp XL650V, ona na Yamaha YBR125. Cesta byla náročná, neboť denní dávka kilometrů, která byla nutná ujet, nám nedávala moc prostoru na odpočinek nebo návštěvu jiných zajímavých míst. Za tři a půl dne jsme ujeli více než 1200 km a YBRko bylo prověřeno až na hranici možností, neboť zvládlo jet s maximálním nasazením v horku i v dešti a to zejména díky přísnému vedení jeho řidičky. Celou trasu jsme absolvovali bez mapy a jediné problémy s orientací jsme měli v úseku Mnichov Deggendorf. Ubytovávali jsme se v kempech a stanu. Ceny v Německu se hodně liší, takže v jednom jsme zaplatili 24 Euro a ve druhém 15 Euro.

Návštěva Neuschwasteinu stojí za to, nádherná krajina, opravdu jak z pohádky. Škoda, že jsme se nemohli zdržet déle. Z Neuschwasteinu jsme vyrazili do Garmisch-Partenkirchenu a cesta přes Rakousko kolem Zugspitze byla opět úchvatná. Tamní cesty nám vykouzlily úsměv na tváři od ucha k uchu a celkový dojem byl umocněn nádhernými panoramaty. Ga-Pa opět pěkné, hlavně můstek stojí za vidění. Chce to však pobýt déle, než jen slabou hodinu, abyste prozkoumali všechny dostupné zajímavosti a krásy. Jedna z lokalit, kam bychom doporučovali jet, je oblast jezera Walchensee. Zde nejen, že byly nejkrásnější úseky silnice na projížďku, ale také jezero se svoji čistou vodou přímo vybízelo ke koupání v malebné krajině.

Po cestě se nám přihodila i menší nehoda v podobě motorky spadlé do příkopu, ale naštěstí se to obešlo jen s ulomeným zrcátkem a krytem otáčkoměru. Zpáteční cesta spíše byla o hledání maxima jak v našich vůlích tak i toho co zvládnou naše stroje. Hlavně poslední den, kdy jsme urazili 440 km a z toho polovinu jeli v dešti. I přesto, že z výletu jsme přijeli unaveni a s otlačeninami z neustálého sezení v sedle, byl to nezapomenutelný zážitek, který nás utvrdil v tom, že cestovat na motorce je něco úžasného co vás nutí se překonávat a vy ze sebe pak máte lepší pocit, protože se vrátíte silnější než před vyjetím.

Celkem ujeto: ~1200 km
Výdaje: ~4000 Kč/os

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):