Jsme rádi, že navštěvujete Motorkáři.cz.
Abychom mohli naši práci dále rozvíjet, tak oceníme, když nastavíte vyjímku v AdBlocku pro náš web.
Děkujeme, tým Motorkáři.cz.
No ja som tu navigaciu umiestnil tento rok nad pristroje a max spokojnost alpy a dolomity som isiel z hlasom v helme, teraz som sa vratil z bosenskych , černohorskych a srbskych hôr kde sme jazdili off a aj bez hlasu parada ale je pravda že som sa zasa par raz "kochal" a aj ked sme napriklad za pol dna nestretli auto skoro som preto isiel mimo cesty 😂 ale na tvojom mieste by som isto neprestaval ja som ako 17ročny lietal na pionieri papiere na velku motorku som si spravil v 44 rokoch za dva roky mam natočenych cca 40 000 km po europe a jedine čo ma mrzi že som premeškal tolko rokov.
Dobrý článek a tu navigaci co nejrozumnějii do úrovně očí.. Mapa na báglu na nádrži nebo na řidítkách,to je slušná šance na průser ..
Ne nadarmo je "dakaristi " mají pěkně vysoko,
jak koukneš dolů,tak bajk jede pořád dál a když třeba na hlavní trefíš z boku dodávku,kde její řidič tak nějak " přehlídl ",že by měl dát přednost, tak je to zlý .
Ať se daří a kolečkama dole ..
ahoj, to bych nebral jako důvod přestat.. když se nic tak strašného vlastně nestalo. A víš jak se poučit. Já letos spadl-highslide, protože jsem "nepřizpůsobil rychlost podmínkám a stavu vozovky". Pár týdnů solidně naražené rameno a jezdit jsem nepřestal.. Občas to prostě přijde a člověk se z toho poučí.
Taky jsem před lety chvilku nedal bacha, predemnou zastavilo SUV a uz jsem byl uvnitř. V 60tce. A odrazil se do vedlejšího pruhu, kde jel tahac Magnum a mistrne se mi vyhnul.
Takže,, jen,, zlomeny L1,2 a rozdrceny pravy zapesti. Nekolik operaci. Prezil, bez inva voziku a zas jezdim...
Ale trvalo to vic jak rok...
No jo no.
Hlavně že nas to bavi.
A dobry psani...
Díky moc všem za kladné hodnocení dlouho jsem váhal, jestli to mám vůbec zveřejňovat a popravdě jsem čekal, že dostanu sodu za cestopis z tak profláknutých míst o kterých se toho tolik napsalo. Snad to bude pro někoho inspirací a ponaučením. Motorka už je bohužel už pryč, takže si teď dám menší pauzu. Časem se k tomu doufám vrátím a třeba sem hodím další cestopis s lepším koncem . Ještě jednou díky a ať vám to všem jezdí
Zdar Buráku,
super čtení až na ten konec škoda, ale hlavně, že si v cajku.
Jak tu píše většina taky si myslím, že se vrátíš na dvě kola zpět, též
jsem se vrátil po 20letech, když jsem položil mou jawku 250 v šortkách.
Rodiče supr ať se daří a měj se fajn
Neštěstí nechodí po horách, nýbrž po lidech.
A tebe potkalo štěstí, protožes ty oči zvedl ještě v momentě, kdy jsi s tím mohl něco málo udělat. I když to nedopadlo úplně nejlíp.
Pokud jsi byl schopen hupsnout za řídítka a dojet na nocleh, nebude tak zle. Počítám, že se k motce dříve nebo později vrátíš.
Já se vrátil po 36 letech.
A sotva jsem ten křáp dotáhl dom, už na tom seděl můj fotr!!! V šestasedmdesáti, po 53 letech!!!
Dvoukolová viróza je nevyléčitelná, pouze se občas dají potlačit příznaky.
Cestopis super, hezky čtivé. Z nehody si nic nedělej, chyby dělá každý. Buď rád, že to dopadlo "jen" takhle. A navíc víš, že tě rodina nenechá na holičkách.
Sám vím, že kdo má motorku v srdci tak se nechá unést pocity a jsou chvíle kdy nemyslí na to co by se mohlo stát...naštěstí jsem měl vždy kliku a dojel vždy v pořádku k lidem, které mám rád Hezky napsáno a neboj určitě se ještě svezeš, já se k motorkám vrátil po 15 letech
Dobře Tý ! Vše dopadlo nakonec dobře ,jak pišeš závěrem , dáš se do kupy a znova si vyjedeš. Díky žeš si to nenechal jen pro sebe a svěřil jsi i pro ostatní motorkáře . Je třeba vždy myslet i za jiné aby i zítra , byl nový den znova vyrazit za zážitky.
Přesně z této krátké nepozornosti mám velký strach a úplně to eliminovat asi nejde. Jedu teď taky poprvé do neznáma na jih a doufám, že mi hodně pomůže hlasová navigace a nebudu moc čumět dolů do řídítek.
Ať se daří!
Projel jsi to hezké, co se dá v těchto končinách najít ... Nezoufej, jak píšeš, to špatné odejde, jen z toho musíš vzít ponaučení ... Navigace co nejvýš na budíky, trasy naplanované a nahrané do navigace na každý den, pak už to je pohoda ... A hlavně, nesnaž se stihnout vše za jeden den, za prvé ti to stejně splyne a za druhé, v kopcích je 300 km vražedných. Když ubereš, dáš kafco, pokocháš se výhledy, tak to jsou samá pozitiva ...
.Jo jo na mašině se musí člověk bez přestání soustředit, předvídat co udělá debil před tebou a za tebou a vedle tebe a neustále být ve střehu,jinak to nejde.Nevzdávat
Dobře napsáno. Taky jsem boural, v Itálii, byl jsem sám a domů jsem se musel taky nějak dopravit...nakonec mám pěkné zážitky. Jen jezdím zásadně podle mapy a nevyhledávám passa - před 3 dny jsem přijel z Alp a neprojel ani jedno - spíš doporučuju památky, musea, hrady. Ale to je podle každého jedince.
Přesně to samé se mi stalo v Terstu. Kouknu na navigaci a jak zvednu oči, auto přede mnou stojí. Hrozný okamžik. Vfr ve dvou a s třemi kufry šlo na přední a naštěstí jsem dobrzdil. Teď už mám navigaci hlasem do helmy a nemusím na ni téměř koukat. Doporučuji
Hlavně že jsi celý a v pořádku!!! Pěkný článek.
Dobrý článek
Ne nadarmo je "dakaristi " mají pěkně vysoko,
Ať se daří a kolečkama dole ..
Psát umíš dobře, pěkné se to čte
...nicméně - ráfek jste měli srovnat kladivem a jet zase dál : ))...
Hezké, a dobrý konec se dostavil;)
Ale trvalo to vic jak rok...
No jo no.
Hlavně že nas to bavi.
A dobry psani...
Bud v klidu,ja po padu taky rikal "je to super ale boli to" a pak jsem koupil novou a za 8 let 80 000 km bez padu
Díky moc všem za kladné hodnocení
. Ještě jednou díky a ať vám to všem jezdí
Zdar Buráku,
super čtení až na ten konec škoda, ale hlavně, že si v cajku.
Jak tu píše většina taky si myslím, že se vrátíš na dvě kola zpět, též
jsem se vrátil po 20letech, když jsem položil mou jawku 250 v šortkách.
Rodiče supr ať se daří a měj se fajn
burak
Neštěstí nechodí po horách, nýbrž po lidech.
Já se vrátil po 36 letech.
Dvoukolová viróza je nevyléčitelná, pouze se občas dají potlačit příznaky.
Pékne fotky, hlavné že se Ti nic važneho nestalo
milan1963: Teď jsi mě pobavil
My jezdíme do Alp právě sjíždět průsmyky
burak: Buráku, časem se oklepeš a zase vyjedeš. Já jsem si loni taky ustlal ve Francii a beru to jako ponaučení
Počti si: https://www.motorka...u-padavky-38237.html
Slibuju,že už nikdy nebudu nastavovat navigaci za jízdy a tobě přeju vše dobré
U mě dobrý,hlavně že jsi neviděl to světlo na konci tunelu takže OK
Ať se daří!
Za mě velký plus. Občas každému něco nevyjde, ale jen málokdo to umí veřejně přiznat. Hlavně na motorku nezanevři, oprav to a vyraž zase.
Přesně téhle situace se bojím když za jízdy čumím do mapy
Oceňuji hlavně tu "Májku" ... já bych to nedal, podle mne poslední dobou Hamé produkuje strašný věci ... do huby bych to nedal :)
Chtělo by to ještě fotku motorky ze předu po bouračce
Pěkný cestopis. Z nevydařeného závěru si nic nedělej, to se občas stane. Příště si na to dáš bacha. Škoda motorkaŕení zabalit.