Jsme rádi, že navštěvujete Motorkáři.cz.
Abychom mohli naši práci dále rozvíjet, tak oceníme, když nastavíte vyjímku v AdBlocku pro náš web.
Děkujeme, tým Motorkáři.cz.
Ideální je, vyrazit pořádným autem a motorku si vzít na vozík. Má to spoustu výhod, protože má člověk "neomezené" možnosti co se týče zavazadel a hlavně se nemusí trmácet na motorce těch 2000km po dálnici. Je to nuda autem, natož na motorce. Navíc, když kolem Boloni létá ve vzduchu miliarda můr, much a jiné havěti. Zvlášť na konci června a večer po 18. hodině, bych to v této oblasti na motorce nikdy nedal. Jezdíme tam pravidelně a na autě je vrstva masa, že by se najedla větší Somálská vesnice.
Korsika je super, cestopis pěkně napsaný. Kritik ohledně vlaku si nevšímejte. Ten kdo má Alpy notoricky projeté nebo má málo času a chvátá, aby v cílové destinaci byl co nejdříve, tak to jinak nedělá. Jsem přesvědčený, že kritika je od lidí, kteří místa jako Korsika či Sardinie nenavštívili a tak neví o čem je řeč. Když nepojedete vlakem, je to k trajektu otravná, nezáživná, 1000 km dlouhá cesta po dálnici, + 60,- eur za italské mýtné, rakouskou známku a zmydlená ploška na gumě. Když pojedete mimo dálnice je to na 2 dny, tudíž tam a zpět + 2x2 noclehy (120,- eur) a 2 dni kratší Korsika.
Ať si každý jezdí, jak mu to vyhovuje a nesnaží se vnucovat svůj subjektivní názor druhým, byť se o něm domnívá, že to je ten správný a jediný dobrý.
Korsika je opravdu prenadherne misto, nebal bych se rict ze tech par povedenych foto tady zdaleka jeste nic z toho raje tam neukazuji. Byl jsem tam predloni autem a i proto mam letos chut to zkusit na motorce. Kazdopadne si myslim ze se vyplati si nechat pro ten ostrov vice casu=presne jak bylo popsano ty male vzdalenosti tam trvaji dlouho, ale hlavne je tam tolika mist k zastaveni ze je skoda to rychle odbyt ;) Trajekt vyjde docela draho a lepsi si ho co nejdrive rezervovat z Cech. Ale ubytovani bych dopredu neresil. Je tam spousty kemu a i v tech nejhorsich je uroven uplne jinde nez u nas. Jen si to predstavuju pouze na stan a obcas i risknout na divoko pod sirakem jak se nam i v hlavni sezone darilo = pak to vyjde opravdu na jine penize a spat na opustene plazi pod hvezdami je k nezaplaceni
Já jen, že kritizuješ, ale nikde ani zmínka jak cestuješ ty.
Mě to třeba vůbec nevadí, že jeli vlakem. Aspoň o tom napsali a měli o čem psát...
Až něco sepíšeš můžeme se bavit spolu o cestování, nazdar
Ahoj moc pěkný cestopis. Díky za inspiraci. Sardinku jsme dali dvakrát po sobě. Doporučuji. O moto vlak jsme se taky zajímali, ale cesta z Plzně do Vídně a cena, to by byla pitomost. Ještě, že jsme to tak vyhodnotili.
Pavel
Ó velký motorkářský Bože, odpusť nám, že jsme na cestu vlakem nejenom pomysleli, zrealizovali ji, ale dokonce o ní i napsali!
Motorkáři, nebojte, jedna cesta vlakem nám stačila a přísaháááám, že během letošní dovolené se kolejím budeme vééélkým obloukem vyhýbat!
Hezky članek . Byl jsem tam asi před 5 lety a k těm trajektum jen dodam že je potřeba objednat dopředu, na mistě byvaji v sezoně vyprodane. Nam to zajistil čedok a pozor, je rozdil v denni a nočni plavbě. Pokud si to dobře pamatuju tak jsem platil za jednu osobu a motorku cca 57 euro bez kajuty. Možna se cena změnila. Jinak Korsika je moc hezka.
Přeju hodně krasnych cest bez problemu
Cestopis moc pekny, srozumitelnou reci napsany. Jen mi hlava nebere ten presun vlakem. Prece mam motku na to abych na ni jezdil a ne ji nakladal do vlaku, to bych cekal tak pri ceste z Vladivostoku a ne takovej kousek do Italie, ale jak se rika, proti gustu ...
Ahoj, trajekt i chatku v kempu jsme objednávali cca 3 měsíce předem přes brněnskou CK Ibis, jejichž vstřícnost a ochotu jsme si opravdu nemohli vynachválit. A za jejich služby jsme neplatili nic navíc, fakturovali nám stejné ceny, které byly uvedeny v ceníku kempu. Trajekt nás vyšel na 200e (cesta tam i zpět, bez kajuty) a chatka byla za 550e na týden pro 4 osoby, takže ve dvou jsme se tam skoro hledali. Vybavená byla luxusně, v ceně byla i houbička na nádobí s jarem Jinak tento kemp Les Oliviers v Portu byl v červnu téměř celý obsazený, volné byly placy spíš už jenom pro menší stany.
jinak jestli se můžu zeptat,než začnu googlit..na kolik vyjde trajekt a na kolik vás vyšlo ubytování v tom kempu? A taky jestli kemp a trajekt je nutné objednat do předu,nebo se vám zdalo,že nebylo plno? dík
Hele, to je normální komentář k článku.
Je běžné se vyjadřovat k trase a jejímu způsobu.
Čteš i jiné cestopisy, tak by jsi to měl vědět.
Proto jsou komentáře k článkům povolené.
Zřejmě i žádané.
Každý si z toho něco vezme.
Jinak se dá samozřejmě dát komentář typu: paráda, , nebo tak něco.
Prostě jsem dal komentář jiný.
Myslím, že nijak nepohoršující. Navíc jen k jedné etapě cestopisu.
A to navíc téměř nevýznamné.
VladaM
já jen nechápu,proč komentuješ, jak by jsi jel ty,nebo ,kde by jsi na čem ušetřil,proto to sem asi nikdo nedává,ale jen se chce podělit o místa,pohledy a zážitky.Ty si jezdi jak chceš logicky a raď,až když o to bude někdo stát,určitě ti třeba někdo o radu napíše třeba ve fóru.Budu se těšit na nějaký cestopis od tebe
mikni:
Tak ono to není jen o té peněžence. I když vlastně se tomu stejně nevyhneš.
Jen to není až tak úplně logické.
Jedeš z ČB do Vídně. To už by ch byl někde u Alp.
A do Livorna bych jel ve dvou dnech a někde si užíval Alpy.
Tedy já. Nechci je kritizovat, jen že bych to udělal takhle.
Ale je to o den delší, tomu rozumím.
VladaM a kdybys jel na tom co máš na fotce,tak bys ušetřil ještě víc.Nedívej se na cestopisy jen pohledem do své peněženky jinak dávám cestopisu palec nahoru a +1
Jestli tomu dobře rozumím, tak jste dali za cestu z Vídně do Livorna asi 8000,-Kč.
To je po vlastní ose cca 950 km. Neboli nějaké +-3000,-Kč benzín s poplatky.
To bych si to raději užil třeba na 2 dny.
Ušetřených 5000,- bych teda raději dal za něco jiného.
Zdar. Korsiku znám. Bonifacio je nádherné . Cestopis napsaný hezky a střízlivě, dobře se to četlo.
Přeji mnoho hezkých kilometrů s pravidlem šťastného návratu.
Díky za krásné čtení a fotky tam musím taky fakt krása
Korsika je prostě božská ...
Ale jak říkám, Korsika je jen jedna ...
DOMINATOR
Já jen, že kritizuješ, ale nikde ani zmínka jak cestuješ ty.
Až něco sepíšeš můžeme se bavit spolu o cestování, nazdar
FrogySkoky
Na mě se nezlob ja vlakem motorku neposilal...
Pavel
DOMINATOR: Ty asi cestuješ letecky, viď? Nevidím od tebe ani řádku o cestování. Tak třeba to na GSu změníš
Trochu vyměklost jet tam vlakem:)
Moc dobrý,byl jsem tam takže vým o čem to je,
Jinač se da cestovat i letecky ne se otravovat s motorkou
Pěkne foto pěkně napsane
Moc hezká trasa i cestopis, trochu mě zarazilo, naklady 25t na osobu?
Hezky članek
Přeju hodně krasnych cest bez problemu
Motoplay: diky moc za info
Pěkně popsané cestování po Korsice.
Také by mě zajímala odpověď na kterou se ptá p.a.t.r.i.k.7.
p.a.t.r.i.k.7
Asi máš pravdu.
co řešíte..hned ze začátku píše,že to za 300 éček nestálo..no tak vyzkoušeli a příště pojedou po ose
..jinak supr dovolená
Hele, to je normální komentář k článku.
, nebo tak něco.
Je běžné se vyjadřovat k trase a jejímu způsobu.
Čteš i jiné cestopisy, tak by jsi to měl vědět.
Proto jsou komentáře k článkům povolené.
Zřejmě i žádané.
Každý si z toho něco vezme.
Jinak se dá samozřejmě dát komentář typu: paráda,
Prostě jsem dal komentář jiný.
Myslím, že nijak nepohoršující. Navíc jen k jedné etapě cestopisu.
A to navíc téměř nevýznamné.
VladaM
mikni:
Tak ono to není jen o té peněžence. I když vlastně se tomu stejně nevyhneš.
Jen to není až tak úplně logické.
Jedeš z ČB do Vídně. To už by ch byl někde u Alp.
A do Livorna bych jel ve dvou dnech a někde si užíval Alpy.
Tedy já. Nechci je kritizovat, jen že bych to udělal takhle.
Ale je to o den delší, tomu rozumím.
VladaM a kdybys jel na tom co máš na fotce,tak bys ušetřil ještě víc
.Nedívej se na cestopisy jen pohledem do své peněženky
jinak dávám cestopisu palec nahoru a +1
Plus vlastně zbytečná cesta z ČB do Vídně.
To je cca 200km navíc.
To je po vlastní ose cca 950 km. Neboli nějaké +-3000,-Kč benzín s poplatky.
To bych si to raději užil třeba na 2 dny.
Ušetřených 5000,- bych teda raději dal za něco jiného.
Pěkný cestopis a nádherné fotky!!!
Zdar. Korsiku znám. Bonifacio je nádherné
. Cestopis napsaný hezky a střízlivě, dobře se to četlo.
Přeji mnoho hezkých kilometrů s pravidlem šťastného návratu.