europ_asistance_2024



MotoTrip ČR #1 - Dolní Morava, Jeseníky, Praděd

Na první vyjížďce se vydáváme na našich strojí Kawasaki Z750 a Suzuki Bandit z Brna ne sever. Projíždíme Dolní Moravu, Kralický Sněžník, Jeseníky, Praděd atd.

Kapitoly článku

Náš MotoTrip začíná 2. září 2016 v Brně. Na našich strojích Kawasaki Z750 a Suzuki GSF600 vyrážíme směr Svitavy. Chceme se dostat na Dolní Moravu a přespat někde v okolí. Po cestě několikrát zastavujeme a kupujeme jídlo s pitím. :)

 

K večeru přijíždíme do města Králíky, kde kupujeme něco na oheň, a pokračujeme směrem na Dolní Moravu. Mezitím se úplně setmělo a tak rychle hledáme místo, kde přespíme. Před vesnicí Červený potok jsme našli tajnou odbočku, která vede až na luxusní plácek s výhledem na Stezku v oblacích. Plácek se nám tak líbil, že okamžitě parkujeme motorky a stavíme stan. V lesíku opodál sbíráme dřevo a vyrábíme opíkáky :D. Mezitím stíháme ulovit nějaký zvíře, těžko identifikovat. Pravděpodobně něco zmutovanýho. Za chvilku už zapalujeme oheň, opíkáme maso a připíjíme pivem na cestování!

Další den ráno nás probouzí vycházející slunce a krásný výhled na hory obklopené hustou mlhou. Nasnídáme se, pobalíme věci na motorky a jsme připraveni vyrazit na Dolní Moravu.

Po příjezdu zjišťujeme trasu na Kralický Sněžník. Motorky necháváme na neplaceném parkovišti v Horní Moravě a dál musíme pěšky kvůli zákazu vjezdu. Cesta až na vrchol Kralického Sněžníku je dlouhá přibližně 10 kilometrů lesní cestou a zabralo nám to cca 2 hodinky rychlejším tempem. Na vrcholku pramení pramen řeky Moravy, ze kterého po vyčerpávající cestě pijeme. :)

 

Zpáteční cestu jsme se rozhodli jít po východním hřebenu s tím, že přijdeme přímo k Stezce v oblacích. Po cestě musíme překonávat popadané stromy a prolézáme dělostřelecké tvrze ukryté v lesích. Po dalších asi 15 kilometrech jsme konečně došli k Stezce v oblacích, která byla neskutečně přeplněná lidmi. Fronta začínala dole a pokračovala až úplně nahoru. Více fotek k cestopisu a video na www.mikibeth.cz , tak tam koukni. :) Takže na to kašleme, protože výhled ze sjezdovky je skoro stejný.

 

Po dnešním výšlapu máme docela zničený nohy. Dál pokračujeme na motorkách na sever do městečka Žulová a od tam na Nýznerov na místní vodopády. Nechce se nám jít už těch pár kilometrů a tak jedeme na motorkách přímo až k vodopádu. :D Tam to omrkneme a vracíme se zpět do Žulové, kde se ukájíme větším hamburgerem v místní putyce.

 

Protože se už zase začíná stmívat, začínáme řešit místo na přespání. Napadl nás dobrý plán jet k místním zatopeným lomům a tam postavit stan. U lomu Rampa stavíme stan, rozděláváme oheň, děláme jídlo, připíjíme a spíme. :D

 

Další den ráno tradičně balíme věci a odjíždíme do městečka Javorník u hranic s Polskem omrknout místní zámek Jánský Vrch! Odtamtud pokračujeme po hranicích s Polskem do města Jeseník, kde je parádní vyhlídka ze skály pojmenované Čertovy kameny!

 

Jakmile se nám podaří slézt ze skály, odjíždíme do Karlovy studánky, kde se zastavujeme na jídlo. Bohužel je tam tolik lidí, že čekání na jídlo přesahuje dobu 45 minut a tak ztrácíme zájem. Pokračujeme rovnou na Praděd! Pod Pradědem je parkoviště Ovčárna, kam se dá dostat kyvadlovou dopravou za poplatek 100 korun za motorku a od tam to je asi 4 km až na vrcholek Pradědu. Z vrcholku je vidět nádrž přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně, kterou bohužel musíme vynechat kvůli rozkopané cestě. Počasí se znovu zhoršilo a výhled nám tak kazí husté mraky.

 

Nějaké další fotky jsou na mém webu www.MikiBeth.cz . Díky za pozornost :)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):


TOPlist