Den 1 - pondělí 18.7.2011
Tak začínáme, počasí nám přeje, sraz v 10 hodin na Luk Oilu v
Kutné Hoře a první cíl je jasný – dojet do
Slavonic k hranicím, kde naše trasa začíná.
Po asi dvou hodinách můžeme začít a začínáme si užívat hezkých silniček v Jižních Čechách, někdy s kvalitním, někdy se zrovna né kvalitním pro supersporty, ale dá se to vydržet. První zastávka vede na hrad Cornštejn, kde zastavíme, pokocháme se a pokračujeme dále do Vranova nad Dyjí, uděláme fotku a snažíme se dostat na Mikulov, jenže trošku bloudíme, je tu objížďka, nakonec ale zdárně nalezneme cestu a jedeme.
Tady nás nemine první přeháňka, Luboš obléká nepromok a já volám kamarádovi Tonymu, jestli si dáme někde sraz. Jak již je zvykem, po pár kilometrech přestává pršet – Luboš je rozčílen, ale v tu chvíli se kousek před Mikulovem střetáváme s Tonym.
Domlouváme plán pro zbytek dne. Cíl je jasný – najít kemp a poznat okolí. Takže cesta vede nejdříve do Mikulova, dále pak do kempu, kde se ubytováváme a poté do Lednice. Z Lednice do Břeclavi na „benzinkovou“ večeři, kde se loučíme s Tonym a jedeme přespat do kempu. V kempu vedle nás spí pár motorkářů, se kterým prohodíme ještě pár slov a necháme si poradit – byla nám doporučena cesta kolem vodní nádrže Šance.
Den 2 - úterý 19.7.

Druhý den máme sraz před kempem opět s Tonym a ještě Stanleym, který ráno již čeká, jenomže Tony nikde, zjišťujeme, že ještě spí, takže cesta vede nejdříve opět do
Břeclavi. Probouzíme Tonyho a jedeme směr
Klentnice, kde si dáváme Kofolu a pořizujeme velice zajímavou fotku, kterou jsme pojmenovali „dvě kola“ – přesněji kolo namalované na parkovišti a Stanleyho CBR 125R. Po krátké debatě musíme zajet k vodní nádrži
Nové Mlýny a odsud na nedaleké letišťátko, kde si musíme dát sprinty. V tu chvíli nám volá Vali a oznamuje, že již čeká na Shellce před Mikulovem.
Takže vyrážíme za ním, je jako vždy celý vysmátý a natěšený na naší cestu. Zde se loužíme s Jihomorováky a pokračujeme sami. Takže hezky při hranicích pokračujeme do Valašska, kde zajíždíme na hraniční přechod Střelná, kde si vytváříme foto jako důkaz.
Počasí se poněkud zhoršuje a chvílemi poprchává. Odtud vede naše cesta na Soláň a Pustevny. Odtud využíváme rad „tatíka“ z kempu (tímto zdravíme, pokud to čtete) a pokračujeme směrem na Šance, kde je skutečně krásné svezení.
Bohužel zde nastávají komplikace, takže kousek před Frýdlantem nad Ostravicí zastavujeme na benzínce a zjišťujeme, co mlátí Lubošovi v zadním kole. Na nic jsme nepřišli, bohužel to neustále pokračuje. Navíc je čas najít ubytování, po chvíli nalézáme hezký kemp s apartmány, kde strávíme noc. Ještě předtím ale musíme rozdělat zadní kolo a zjistit, že je špatné ložisko. Obvoláváme kamarády, aby nám zjistili, kde je nejbližší Honda, popřípadě speciálky. Na uklidnění musíme večír zajít do zdejší hospody, kde se Vali skamarádí s jednou tamější slečnou. Po dvou kouscích jdeme zalehnout.
Den 3 - středa 20.7.
Druhý den musíme do Frýdku-Místku do Hondy, kde nám potvrdí, že je potřeba nové ložisko a že by rozhodně nepokračovali v cestě. Jenže, ložisko by bylo až druhý den. Takže nám poradí speciální prodejnu na ložiska a gufera přímo ve městě a za neskutečného deště tam vezu Luboše. Vše úspešně pořizujeme a dokonce opravujeme v dílně Hondy. Tímto bych chtěl poděkovat za neuvěřitelně skvělý přístup pánů v tamější Hondě, moc díky.
No a my můžeme pokračovat dále. Déšť neustává, ale my nejsme z cukru, tak jedeme dál naOpavu. Jedeme v klidu a pohodě, což se nedá říct o mladíkovi v Golfu, který za hustého deště při nějakých 130km/h předjíždí jak nás, tak i dodávku před námi. To se mu, ale stalo osudním, dostává smyk, narazí do stromu a odhodí ho to do louky. Takže zastavujeme a jdeme mu napomoc. Kromě nás také zastavuje plno aut a zjišťujeme, že je v pořádku, jen v šoku. Po chvíli doráží Policie, která svojí zbrklou jízdou skoro způsobuje další nehodu.

My už můžeme jet dále a to směrem
Krnov a
Zlaté Hory. Kousek odsud vytváříme další fotku s cedulí Polska. Počasí se pozvolna umoudřuje a já se začínám těšit na
Červenohorské sedlo, že konečně pořádně proženu motor. Jenže. Po prvních dvou zatáčkách začíná opět, solidně pršet. Takže pěkně opatrně přejedeme horské sedlo a dále na
Králíky,
Žamberk,
Dobrušku, kde nakupujeme večeři a jelikož nás tlačí čas a pomalu se začíná stmívat, tak to rychle ženeme na
Rozkoš, kde se koukneme a pak dál do
Mostku, k Lubošovi, kde přespíme. Tam nás mile přivítali, podívali se na předpověď počasí, prohodili pár slov a šli spát.
POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE