reline_unor

NTP na Kavkaz 2022

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Komentáře
Radus88 (8) napsal 13.06.2023 v 19:38

Super cesta a hezky napsaný cestopis

trinidad (44) napsal 19.05.2023 v 13:58

Hezkej vejlet
Vždycky obdivuju lidi, že dokážoui jezdit v tak velký tlupě.

hansdorf (208) napsal 08.05.2023 v 09:46

Zábavný počtení .

Kde soudruzi z NDR udělali chybu ? Podle mě dvě základní :

- nepodívali se na srážky/měsic v zemi - lépe červen
- jeli dohromady v tlupě - což je skutečně terčem zájmu

Loni jsem byl sólo v T. skoro měsíc , no problem, a tak si to letos zopakuji na celý měsíc , mně se tam skutečně líbilo .

petr1000001 (225) napsal 06.05.2023 v 13:53

Dobře ,velmi dobře
Tohle je radost číst a taky projet,za měsíc jsme tam taky ...plán je 4-24.5.

Honza-K (892) napsal 03.05.2023 v 12:51-1

Moc hezky napsaný, poučný.
Nicméně pouze mě to utvrdilo v tom, že popisované země jako Turecko, Arménie a Gruzie, rozhodně na motorce a ani možná jinak, navštívit nechci... Mám moc rád Rumunsko, byl jsem tam několikrát na cestovním i ostrým enduru a nikdy sebemenší problém s kýmkoli, vč.policie.
Buzeraci od turecký policie a celníků bych vážně asi nedal...

Lucasbiker (197) napsal 03.05.2023 v 09:54

Ahoj! vážně super cestopis, skvěle napsaný s notnou dávkou nadsázky a humoru Díky moc, parádní počtení na hajzlík v prac. době

motorbreath (541) napsal 02.05.2023 v 15:57

Super

Miluna1 (24) napsal 02.05.2023 v 12:39

Konečně taky někdo někam vyjel a napsal o tom.
PS. Ve Tbilisi na tržišti je obchod a servis Pitstop MOTO: Tam se dá pořídit téměř vše.

31081 (758) napsal 02.05.2023 v 10:02

Pěkné čtení a super výlet,až na to počasí asi

StepanP (59) napsal 02.05.2023 v 08:57+6

Cestou na Blízký východ jsem v Turecku zůstal dohromady cca 2 měsíce. Na vychcánky člověk narazí kdekoliv a Turecko není výjimkou, narovinu ale říkám, že Turecko (narozdíl od jeho sousedů) funguje. I když je to den ode dne větší a větší policejní stát.

Co se hraničních přechodů týče, doporučuje se využívat ty velké. Taková Kapikule je ohromný přechod do EU a na nějaký úplatky tu nemaj čas. Doslova.
SIM od Turkcell s datovým balíkem 20GB za ani ne 3 stovky na český. Ke koupi potřeba pas. Všechno se zadává do verejnyho systému. Pokrytí signálem úplně všude. Jak říkám, policejní stát.

Moje zkušenost s policii a pohraničníky je naprosto odlišná, než ta Vaše. Hranice tam jsem překračoval mockrát, ale nikdy si mě nikdo nefotil, ani se nedělaly kopie pasu (to jen na hranicích Ibrahim Khalil do Kurdistanu)
Patroly a checkpointy narůstají směrem k jihovýchodu. Z tříproudý dálnice svedou všechny na odpočivadlo a u obrněnýho stanoviště si vybírají auta ke kontrole.
To samé na příjezdech k turecké riviéře.

Policie mě párkrát stáhla za rychlost, jednou jsem zaplatil na místě, jindy domluva. Párkrát se stalo že jen koukli na značku, mávli a nechali jet. V Mersinu v noci jsem se projížděl podél promenády, dělal pitomosti jízdou po zadním až se za mnou rozblikala světla dvou motohlidek. Skončilo to pokecem, já nabízel cigára, oni čaj.
Všechno je o slušnosti a pokoře, sundat helmu, pozdravit a pokecat, pochválit… jde to i bez znalosti jazyka toho druhyho.

Někdy si říkám, proč lidi vlastně cestují do horoucích prdelí, kde jsou pak nasraný, že tam nemaj evropskej standard a studený pivo. Sorry…

McSnek (26) napsal 02.05.2023 v 07:09

Perfektní počtení. Super výlet (až na ty deště ) .

donovanstangiano (12) napsal 01.05.2023 v 23:33

Jeďte trajektem z Bulharska do Batumi. Jeli jsme do Odesy, to teď asi nepujde, ale jezdi myslim z Varny taky.

dafikk (47) napsal 01.05.2023 v 13:55

dobrýýý

Frankie (851) napsal 01.05.2023 v 13:13

Skvěle napsáno ! Čtivé, zábavné, poučné.
Obdivuji jezdce s XT660R. Když jsem jí měl, po 200km už jsem nevěděl jak si mám sednout

Kamikadze-Ace (4346) napsal 01.05.2023 v 10:20

Krasny cestovani co melo @ll in

Ps.: cekal sem na konci telefon od Anny " sem v tom"

diabolkatony (1) napsal 01.05.2023 v 09:33

Poutavě napsané. Díky

B2 (0) napsal 01.05.2023 v 09:17

Parádně na psáno, když píšeš o dešti, vracejí se mi moje vytěsněné vzpomínky..
Překvapili mne motorky, měl jsem je za neuvěřitelné držáky..