Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?
Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)
Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...
Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
zelda>Repulsion> Vždy by tam mělo být něco navíc, omáčka, šťáva, nebo jiný doplněk. Jedině tak je z toho ten správný zažitek. Pokud si chceš doma dělat bifteky ve friťáku, dělej si je, nic proti tomu, jenom to potom není biftek, to maso tím ztratí to nejlepší..
Víš kolik mi z toho po rozkrojení vyteče šťávy? A jak jsem řek - používám na to spíš masa, která se na grilování apod. příliš nehodí. Takže mám o zážitek víc Samozřejmě jsem zkoušel i steaky na pánvi a pak v alobalu či troubě - a ten friťák mi z toho vychází lépe. Ale už jsem se rozhod - kúpim si ten lávový kameň.
A k těm doplňkům - ideální kombinace pro mě je: steak, trochu toho koření (ale opravu jen trošičku), pěkné červené víno výraznější chuti, a malý krajíček dobrého chleba. Cokoliv navíc je navíc.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
zelda>Repulsion> a dá se udělat jak z kýty (rumpsteak), tak z roštěné či svíčkové.
Nechci se hadat ale neni rumpsteak nahodou z rostenky? Jinak uplne souhlasim!! Ja osobne si poradnej steak predstavuju ze svickovy, osolim, opeprim a pokud u toho nekdo chce sos tak kapnu malinko worcestru samozrejme rare . Jinak pokud nekdo umi udelat kvalitne panenku tak je to taky bomba