globalmoto_duben_nolan





Téma: Jak na steaky
 
23.10.2009 v 17:13
Už tady bylo hodně vláken, ale myslím, že vlákno o steacích tady chybí. Přitom je to, jak mi jistě dáte za pravdu, téma pro motorkáře stěžejní.

Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?

Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)

Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...

Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:32 | Nahoru | #1
Repulsion> máš pravdu, steak by měl být takový energický, možná trošku excentrický ale hlavně SEXY! a dá se udělat jak z kýty (rumpsteak), tak z roštěné či svíčkové. Ale nikdy by to nemělo být jenom opečené maso. Vždy by tam mělo být něco navíc, omáčka, šťáva, nebo jiný doplněk. Jedině tak je z toho ten správný zažitek. Pokud si chceš doma dělat bifteky ve friťáku, dělej si je, nic proti tomu, jenom to potom není biftek, to maso tím ztratí to nejlepší. A ke svíčkové pokud si dáš nějaké ,,agresivnější" víno, vždy budeš cítit maso - jen je potřeba se naučit správnou techniku jak z každého kousku masa ucítit tu nejlepší chuť a správně zvolené víno podtrhne chuť masa..

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:43 | Nahoru | #2

zelda>Repulsion> Vždy by tam mělo být něco navíc, omáčka, šťáva, nebo jiný doplněk. Jedině tak je z toho ten správný zažitek. Pokud si chceš doma dělat bifteky ve friťáku, dělej si je, nic proti tomu, jenom to potom není biftek, to maso tím ztratí to nejlepší..



Víš kolik mi z toho po rozkrojení vyteče šťávy? A jak jsem řek - používám na to spíš masa, která se na grilování apod. příliš nehodí. Takže mám o zážitek víc Samozřejmě jsem zkoušel i steaky na pánvi a pak v alobalu či troubě - a ten friťák mi z toho vychází lépe. Ale už jsem se rozhod - kúpim si ten lávový kameň.

A k těm doplňkům - ideální kombinace pro mě je: steak, trochu toho koření (ale opravu jen trošičku), pěkné červené víno výraznější chuti, a malý krajíček dobrého chleba. Cokoliv navíc je navíc.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

24.10.2009 v 01:33 | Nahoru | #3

zelda>Repulsion> a dá se udělat jak z kýty (rumpsteak), tak z roštěné či svíčkové.



Nechci se hadat ale neni rumpsteak nahodou z rostenky? Jinak uplne souhlasim!! Ja osobne si poradnej steak predstavuju ze svickovy, osolim, opeprim a pokud u toho nekdo chce sos tak kapnu malinko worcestru samozrejme rare . Jinak pokud nekdo umi udelat kvalitne panenku tak je to taky bomba
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist