globalmoto_duben_nolan





Téma: Jak na steaky
 
23.10.2009 v 17:13
Už tady bylo hodně vláken, ale myslím, že vlákno o steacích tady chybí. Přitom je to, jak mi jistě dáte za pravdu, téma pro motorkáře stěžejní.

Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?

Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)

Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...

Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:43 | Nahoru | #1

zelda>Repulsion> Vždy by tam mělo být něco navíc, omáčka, šťáva, nebo jiný doplněk. Jedině tak je z toho ten správný zažitek. Pokud si chceš doma dělat bifteky ve friťáku, dělej si je, nic proti tomu, jenom to potom není biftek, to maso tím ztratí to nejlepší..



Víš kolik mi z toho po rozkrojení vyteče šťávy? A jak jsem řek - používám na to spíš masa, která se na grilování apod. příliš nehodí. Takže mám o zážitek víc Samozřejmě jsem zkoušel i steaky na pánvi a pak v alobalu či troubě - a ten friťák mi z toho vychází lépe. Ale už jsem se rozhod - kúpim si ten lávový kameň.

A k těm doplňkům - ideální kombinace pro mě je: steak, trochu toho koření (ale opravu jen trošičku), pěkné červené víno výraznější chuti, a malý krajíček dobrého chleba. Cokoliv navíc je navíc.

(reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:48 | Nahoru | #2
Repulsion> pro mě je nejlepší kombinace pořádny sexy vysoký steak, jen okořeněný čerstvě namletým hrubým pepřem a solí, nějaká dobrá omáčka (nejradši mám na zeleném pepři) a čerstvě rozpečená bagetka..
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist