Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?
Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)
Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...
Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
zelda>Repulsion> a dá se udělat jak z kýty (rumpsteak), tak z roštěné či svíčkové.
Nechci se hadat ale neni rumpsteak nahodou z rostenky? Jinak uplne souhlasim!! Ja osobne si poradnej steak predstavuju ze svickovy, osolim, opeprim a pokud u toho nekdo chce sos tak kapnu malinko worcestru samozrejme rare . Jinak pokud nekdo umi udelat kvalitne panenku tak je to taky bomba
jinak worchester neni omacka (mysleno ,,kucharska omacka"), je to dochucovadlo..ja si pod pojmem omacka predstavuju neco jineho, ale mas pravdu v tom, ze se worchester na steaky s oblibou pouziva..
A panenka je kapitola sama pro sebe, loni jsem byl na jedne soutezi kde bylo tema prave panenka, pripravoval jsem:
,,Veprovou panenku s kureci fasi s vlasskymi orechy na smetanovem zeleninovem ragu, doplnena rozmarynem marinovanym steakem z panenky polozenym na mrkvovem pyre, podavane s bramboracky prolozenymi spenatkem a vse podlite omackou z portskeho vina"