globalmoto_duben_nolan





Téma: Jak na steaky
 
23.10.2009 v 17:13
Už tady bylo hodně vláken, ale myslím, že vlákno o steacích tady chybí. Přitom je to, jak mi jistě dáte za pravdu, téma pro motorkáře stěžejní.

Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?

Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)

Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...

Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

24.10.2009 v 01:33 | Nahoru | #1

zelda>Repulsion> a dá se udělat jak z kýty (rumpsteak), tak z roštěné či svíčkové.



Nechci se hadat ale neni rumpsteak nahodou z rostenky? Jinak uplne souhlasim!! Ja osobne si poradnej steak predstavuju ze svickovy, osolim, opeprim a pokud u toho nekdo chce sos tak kapnu malinko worcestru samozrejme rare . Jinak pokud nekdo umi udelat kvalitne panenku tak je to taky bomba

(reakce na) Jak na steaky

24.10.2009 v 01:55 | Nahoru | #2
Black> jo, mas pravdu, rumpsteak ma byt z vysokeho rostence..ja pracuju v anglii a jsem z tho uz zblbly a popletl sem si preklad, no co, i mistr tesar se utne..

jinak worchester neni omacka (mysleno ,,kucharska omacka"), je to dochucovadlo..ja si pod pojmem omacka predstavuju neco jineho, ale mas pravdu v tom, ze se worchester na steaky s oblibou pouziva..

A panenka je kapitola sama pro sebe, loni jsem byl na jedne soutezi kde bylo tema prave panenka, pripravoval jsem:

,,Veprovou panenku s kureci fasi s vlasskymi orechy na smetanovem zeleninovem ragu, doplnena rozmarynem marinovanym steakem z panenky polozenym na mrkvovem pyre, podavane s bramboracky prolozenymi spenatkem a vse podlite omackou z portskeho vina"
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist