Superbikový pátek v Thajsku

Kapitoly článku

Superbike - 2.volný trénink

Ve druhém tréninku se teplota přibližovala k čtyřiceti stupňům, což kladlo vysoké nároky jak na jezdce, tak jejich techniku. V průběhu tréninku týmy pracovaly na výběru pneumatik pro nedělní dva závody a závěr odpoledních jízd věnovali přípravě na sobotní Superpole, protože každý nastavoval jedno maximum za druhým.

Nejrychlejší čas z dopoledního tréninku překonal Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki), který nastavil nové maximum okruhu na hodnotu 1'34,685 sekundy a druhého Jonathana Rea (Kawasaki Racing Team) tak překonal rozdílem 0,066 sekundy. Rea své odpolední maximum zajel v posledním měřeném kole. V kombinaci časů je po pátečních jízdách jasno, nejrychlejší je jezdec Suzuki Alex Lowes, Jonathan Rea je na Kawasaki zatím druhý nejlepší.

Nový okruh Jonathan Rea po prvním tréninku popsal slovy: „Je opravdu moc hezký. Především je moc fajn jet na úplně nové dráze a za druhé, je to tu hodně bezpečné, protože je tady spousta zón úniku. První část je jako taková malá Monza s první zatáčkou přesně jako v Assenu, i když je pak výjezd na dlouhou rovinku. Finální část je jak Katar. Je to hezký okruh, asfalt je celkem rovný, až na první zatáčku, kde je to poměrně hrbolaté.“

Z pádu v prvním tréninku si velkou hlavu nedělal Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), protože ten zajel třetí čas 1'35,288 sekundy a třetí je také v kombinaci časů obou pátečních tréninků, protože až na pár výjimek byl druhý trénink dnes tím nejrychlejším. Časy do pátého místa zajel Leon Haslam (Aprilia Racing Team-Red Devils) a Tom Sykes (Kawasaki Racing Team).

Velmi dobře si na nový okruh zvyká Australan Troy Bayliss (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), protože ve svém teprve druhém podniku v roli náhradního jezdce, je po pátečních jízdách sedmý nejrychlejší.

Po technických potížích, které v prvním tréninku trápily oba jezdce týmu Hero EBR Niccoló Canepu a Larry Pegrama, dvojice amerického výrobce najela ve druhém tréninku celkem dvaatřicet kol s osmnáctým a třiadvacátým časem v pořadí.

Sobotní třetí trénink bude pro jezdce superbiků rozhodující, protože nejrychlejší desítka kombinace časů tří tréninků postupuje rovnou do Superpole 2, dalších deset bude v Superpole 1 bojovat jak o pozice na startu, tak o dvě postupová místa do Superpole 2. Pro jezdce od dvacáté pozice výš pak po čtvrtém tréninku sobotní program končí.

Harmonogram víkendu.

Superbike World Championship - 2.volný trénink
36°C - dráha suchá - 57°C – vlhkost 40%

Výsledky tréninku - SBK_FP2.pdf
Kombinace tréninkových časů - SBK_FP1+FP2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist