Superbikový pátek v Thajsku

Kapitoly článku

Superbike - 1.volný trénink

První prodloužený trénink ukončil s nejrychlejším časem 1'35,004 sekundy Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team). Rea postupně navyšoval tempo, ale rozdíl, který jej dělí od druhého v pořadí je víc než úctihodný. Jeho týmový kolega Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) totiž po prvních jízdách ztrácí 0,751 sekundy a třetí Jordi Torres (Aprilia Racing Team-Red Devils) rovnou sekundu.

Do pátého místa stačil zajet Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), který v pátek zatím jako jediný havaroval a Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) jehož ztráta na prvního činí 1,143 sekundy. První desítku uzavírá s časem 1'36,425 sekundy Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike).

Náhradní jezdec za Davida Giugliana, Australan Troy Bayliss (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) je s časem 1'36,909 sekundy čtrnáctý nejrychlejší. Španěl David Salom (Team Pedercini), který kvůli zranění v Austrálii nezávodil, byl v prvním tréninku osmý nejrychlejší. Po zranění kotníku je zpátky Niccoló Canepa (Team Hero EBR), jenž si zajel pro sedmnáctý čas. Náhradní jezdec Polák Ireneusz Sikora (BMW Team Toth) je zatím s časem 1'42,766 sekundy poslední.

Harmonogram víkendu.

Superbike World Championship - 1. volný trénink
33°C - dráha suchá - 44°C – vlhkost 53%
Výsledky tréninku - SBK_FP1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist