Osmý podnik MS Superbiků – Misano

Kapitoly článku

Supersport – preview

Po sedmi kolech sezony vede tabulku průběžného hodnocení Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing). Turecký závodník dosud nasbíral 150 bodů a jeho náskok nyní představuje rovných čtyřicet bodů. Do konce sezony zbývá odjet pět závodů, takže zatím nic jistého nemá, třebaže je to určitě solidní výhoda. Sofuoglu letos vyhrál čtyři závody a jednou byl druhý. Zatím to vypadá, že míří za titulem mistra světa, v jeho případě již čtvrtým. Závod v Misanu loni dokončil na čtvrté pozici, což by v letošním ročníku rád zlepšil minimálně umístěním na stupních vítězů, ne-li nejlépe rovnou vítězstvím. V jeho jubilejním stém startu do závodu supersportů by to nebylo vůbec špatné, i když má za sebou drsný pád v Mugellu, kde minulý týden v úterý testoval a skončil v nemocnici. Pro Misano je ale jak sám řekl OK.

Proti bude zcela určitě druhý muž v pořadí Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse). Francouz má pět závodů, aby vymazal náskok tureckého závodníka a ve finále ho porazil. Cluzel je v supersportech třetím rokem a v předchozích dvou sezonách (2012 a 2014) skončil pokaždé celkově druhý. Cílem jezdce MV Agusty je letos získat titul mistra světa, třebaže mu v tom okolnosti příliš nepřejí, když kvůli poruše techniky nedokončil závody v Thajsku a Aragonii. To je tak zásadní výpadek, že letošní ročník může rozhodnout. Ale také nemusí. Poslední závod v Portimau naznačil, že Cluzel má na to Sofuogla porazit a pokud si vysoké nasazení udrží, může to být ještě pořádně dramatický závěr sezony.

Američan Patrick Jacobsen (CORE“ Motorsport Thailand) jel v Portimau poprvé s Hondou thajského týmu, ale na jeho výkonech nebyl přestup z Kawasaki české stáje Intermoto Ponyexpres znát. Jacobsen si vedl natolik dobře, že pro Thajce získal umístění na stupních vítězů v podobě třetího místa, což je rozhodně parádní výkon. Na druhou příčku Američan ztrácí patnáct bodů, čtrnáct bodů za sebou má Itala Lorenza Zanettiho (MV Agusta Reparto Corse).

Dnes jediný český tým v mistrovství světa třídy Supersport je SMS Racing s jezdcem Kevinem Wahrem. Minimálně v posledních třech kolech si vedli opravdu velmi dobře, ale jakmile přišel na řadu samotný závod, německý závodník byl buď sražen soupeřem nebo došlo na technické problémy. Smůly už bylo skutečně dost, takže víkend v Misanu by mohl SMS Racing přinést tolik očekávané body do šampionátu. Rozhodně by si to všichni zasloužili.

Na divokou kartu se o víkendu představí Flavio Ferroni (Renzi Corse Srl SSD) a na startu budou také jezdci ‘One Event’ Alexey Ivanov (DMC Racing) plus David Juhasz a Janos Chrobak (Schmidt Racing). Celkem by mělo startovat pětadvacet závodníků.

Mistrovství světa – Supersport:

1 - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 150 bodů
2 - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 110
3 - P. JACOBSEN - HONDA - 95
4 - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 81
5 - G. REA - HONDA - 67
6 - K. SMITH - HONDA - 56
7 - R. ROLFO - HONDA - 54
8 - R. WILAIROT - HONDA - 46
9 - M. FACCANI - KAWASAKI - 36
10 - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 33
11 - C. GAMARINO - KAWASAKI - 31
12 - M. CARDENAS - HONDA - 30
13 - F. MENGHI - YAMAHA - 24
14 - D. SCHMITTER - KAWASAKI - 24
15 - R. RUSSO - HONDA - 23
16 - L. MAHIAS - KAWASAKI - 22
17 - K. RYDE - YAMAHA - 16
18 - R. WILAIROT - HONDA - 11
19 - L. STAPLEFORD - TRIUMPH - 10
20 - S. HORNSEY - TRIUMPH - 9
21 - K. WAHR - HONDA - 8
22 - N. TUULI - YAMAHA - 7
23 - M. RAMIREZ - HONDA - 7
24 - G. SCOTT - HONDA - 7
25 - A. REID - HONDA - 6
26 - D. KRAISART - YAMAHA - 5
27 - A. WAGNER - KAWASAKI - 5
28 - A. IVANOV - YAMAHA - 3
29 - L. MORCIANO - HONDA - 2
30 - M. PRAIA - HONDA - 1
31 - K. CLARKE - HONDA - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist