Osmý podnik MS Superbiků – Misano

Kapitoly článku

Superstock 1000 - preview

V době, kdy do konce sezony zbývá odjet jen tři závody je lídrem průběžného hodnocení světového poháru Lorenzo Savadori (Nuova M2 Racing). Ital vede náskokem pětadvaceti bodů a letos prostě musí vyhrát. Loni přišel o celkové vítězství po chybě v posledním kole deštivého závodu v Magny Cours, což byl pro Itala přímo hororový závěr roku. Letos už nic podobného dopustit nebude chtít, ale vypadá to, že souboj s Robertem Taburinim je nevyhnutelný a nebude to nic snadného.

Druhý v pořadí Roberto Tamburini (MotoxRacing BMW) nebodoval jen v Assenu, ale to mu teď pochopitelně chybí. V tak vyrovnané soutěži je každá, byť sebemenší chyba, hodně znát a Tamburini v Assenu spadl, když do jeho zadního kola narazil jeden z jeho soupeřů. Jezdec BMW má ale velmi dobrou formu a jak to tak vypadá, můžeme čekat boj o celkové vítězství až do posledního závodu roku.

Třetím jezdcem v pořadí je Ondřej Ježek (Triple-M by Barni Racing Ducati). Po pěti závodech sezony ztrácí na druhého Tamburiniho čtyřiadvacet bodů, jen jeden bod jej ale dělí od čtvrtého jezdce v pořadí Raffaela De Rosy (Althea Racing), pět bodů pak ztrácí na českého závodníka pátý Kev Coghlan (MRS Yamaha). Útok na Tamburiniho pozici je v případě Ondřeje Ježka nejlepší obranou před De Rosou s Coghlanem, které teď potřebuje porážet. Pokud třetí místo udrží, uvidíme Ondřeje Ježka závodit v SBK už v říjnovém Kataru.

Na start má nastoupit až osmatřicet závodníků, jejichž řady rozšířili jezdci na divokou kartu. Jedná se o domácí závodníky BMW Luca Oppedisana a Marca Sbaize, představí se také Jihoafričan Ronald Slamet a Rumun Robert Muresan.

Světový pohár Superstock 1000:

1 - L. SAVADORI - APRILIA - 115 bodů
2 - R. TAMBURINI - BMW - 90
3 - O. JEŽEK - DUCATI - 66
4 - R. DE ROSA - DUCATI - 65
5 - K. COGHLAN - YAMAHA - 61
6 - J. GUARNONI - YAMAHA - 45
7 - F. MASSEI - DUCATI - 35
8 - B. STARING - KAWASAKI - 32
9 - K. CALIA - APRILIA - 30
10 - F. MARINO - YAMAHA - 23
11 - C. BERGMAN - YAMAHA - 23
12 - T. COVEÑA - DUCATI - 21
13 - S. BARRIER - YAMAHA - 17
14 - L. SALVADORI - DUCATI - 16
15 - S. SUCHET - KAWASAKI - 13
16 - M. MOSER - DUCATI - 11
17 - L. MARCONI - YAMAHA - 9
18 - R. LANUSSE - KAWASAKI - 8
19 - D. SCHIAVONI - BMW - 7
20 - W. TESSELS - SUZUKI - 5
21 - P. SEBESTYEN - KAWASAKI - 3
22 - M. MAGNONI - YAMAHA - 2
23 - R. PAGAUD - KAWASAKI - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist