MS Superbike – sobota v srdci Francie

Kapitoly článku

Superbike – volný trénink (4)

Čtvrtý trénink vyhrál časem 1'37,577 sekundy Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), který se ale hned v jeho úvodu nevyhnul pádu v poslední šikaně okruhu, který následoval těsně po nehodě Davida Saloma (Kawasaki Racing Team EVO). Zatímco britský závodník z nehody vyvázl nezraněn, Španěl má zřejmě bolestivě zraněné zápěstí. Po těchto dvou pádech trénink zastavily červené vlajky.

Druhým nejrychlejším jezdcem před odpoledním Superpole je Ital Marco Melandri (Aprilia Racing Team), který na Sykese ztratil jen osmasedmdesát tisícin. Dvě desetiny ztrácí třetí Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team). V první pětici nejlepších je Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike) a Davide Giugliano (Ducati Superbike Team). Všichni tito jezdci jsou velkými favority v boji o první místo na startu.

V sobotu bylo oficiálně potvrzeno, že Francouz Loris Baz (Kawasaki Racing Team) jede poslední čtyři závody v mistrovství superbiků, protože od příští sezony závodí v mistrovství světa prototypových motocyklů s týmem Forward Racing. Francouz zajel ve čtvrtém tréninku sedmý čas a bude muset v prvním Superpole bojovat o postup do finálního boje o pole position na startu v Magny Cours.

Harmonogram víkendu.

Superbike World Championship - volný trénink (4)
23°C, dráha suchá, 36°C, vlhkost: 51%
FIM Superbike_Magny Cours_FP4.pdf

...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist