MS Superbike – sobota v Misanu

Kapitoly článku

Superstock 600 – závod

Po startu z pole position šel do vedení Marco Faccani (San Carlo Team Italia) a jeho cílem nebylo nic jiného než závod vyhrát stylem start-cíl. Už v prvním kole došlo k pádu jezdců a v závodu nepokračoval Stefano Casalotti (VFT Racing), Giuseppe De Gruttola (Team 10 Lap Racing), Mathieu Marchal (Mouss Racing Team) a lídr šampionátu Niki Tuuli (Kallio Racing). Na vedoucí pozici pokračoval Faccani, ale ani po pěti kolech neměl klid, protože v těsném závěsu jel za ním Federico Caricasulo (Evan Bros Racing Team).

Tři kola před cílem měl Marco Faccani náskok 1,1 sekundy, takže vítězství v závodu držel pevně ve svých rukou. Na druhém místě pokračoval Federico Caricasulo, jehož náskok na třetího Davide Stirpe (Scuderia Maran.ga. Racing) byl přes čtyři sekundy, takže to samé platilo i v jeho případě.

Závod šestistovek v Misanu nakonec bez větších problémů vyhrál Marco Faccani, druhý projel cílem Federico Caricasulo a třetí místo v cíli může slavit Davide Stirpe. Lídrem průběžného hodnocení je dnešní vítěz Marco Faccani, jenž na vedoucí pozici střídá Niki Tuuliho z Kallio Racing, jemuž se v Misanu moc nedařilo a závod nedokončil.

Harmonogram víkendu.

FIM Europe Superstock 600 European Championship – závod (13kol)
29°C, dráha suchá, 44°C, vlhkost: 46%
Superstock 600_Race.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist