MS Superbike – neděle v Sepangu

Kapitoly článku

Supersport – závod

Z první řady odstartoval z pole position Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse Yakhnich Motorsport), druhý Kev Coghlan (DMC Panavto Yamaha) a třetí Michael van der Mark (Pata Honda World Supersport Team). Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team India) byl na startu závodu třídy Supersport čtvrtý.

Do druhého kola najížděl na vedoucí pozici Kenan Sofuoglu, druhý jel Jules Cluzel, třetí Lorenzo Zanetti (Pata Honda World Supersport Team), čtvrtý Michael van der Mark (Pata Honda World Supersport Team) a první pětici uzavíral zkušený Ital Roberto Rolfo (Team Go Eleven). Na šesté místo se posunul Američan Patrick Jacobsen (Kawasaki Intermoto Ponyexpres), Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) jel třináctý, Fraser Rogers (Com Plus SMS Racing) byl devatenáctý a Toni Coveňa (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) předposlední dvaadvacátý.
Po pěti úvodních kolech už v závodu po pádu nepokračoval Alexey Ivanov (DMC Panavto Yamaha) a Kev Coghlan (DMC Panavto Yamaha). Problémy měl také Fraser Rogers, takže po návratu na trať jel poslední jednadvacátý. Vedoucí pětičlennou skupinu vedl Kenan Sofuoglu, těsně za ním Jules Cluzel, třetí Michael van der Mark, čtvrtý Roberto Rolfo a pátý Lorenzo Zanetti. Ital Raffaele De Rosa (CIA Insurance Honda) bojoval s Ratthaparkem Wilairotem (Core PTR Honda) o šesté místo. Jezdec na divokou kartu Zaqhwan Zaidi (SIC Racing Team) v závodu pokračoval na dvanácté pozici.

Pět kol před cílem závodu supersportů figuroval na první pozici Michael VD Mark, který si stačil vytvořit téměř sekundový náskok před druhým Julesem Cluzelem. Na třetím místě v závodě pokračoval Roberto Rolfo, Kenan Sofuoglu byl v této fázi mimo stupně vítězů čtvrtý a na pátém místě jel Roberto Rolfo. Čtyři kola před koncem narazil Jack Kennedy (CIA Insurance Honda) do zadního kola Roberta Tamburiniho (San Carlo Puccetti Racing) a oba skončili na zemi. Těsně za nimi havaroval Florian Marino, jeho Kawasaki se dostala mezi oba ležící jezdce, a bylo velké štěstí, že nedošlo k žádnému kontaktu.
O vítězství v závodu bojoval Jules Cluzel s Michaelem VD Markem. Francouz v poslední zatáčce udělal drobnou chybu, do vedení se dostal VD Mark a závod supersportů v Sepangu vyhrál. Na druhém místě skončil Jules Cluzel, třetí v cíli byl Kenan Sofuoglu. Z týmu Intermoto Kawasaki Ponyexpres projel cílem na devátém místě Patrick Jacobsen, Toni Coveňa patnáctý. Fraser Rogers mohl bodovat nebýt chyby z úvodu závodu. V cíli byl jezdec týmu Com Plus SMS Racing šestnáctý, těsně za body.

Supersport World Championship – závod - 14kol
32°C, dráha suchá, -48°C, vlhkost: 71%
FIM Supersport Race.pdf

01- Michael van der Mark – Pata Honda W. Supersport  – Honda CBR 600RR – 30’23.854
02- Jules Cluzel – MV Agusta RC Yakhnich Motorsport – MV Agusta F3 675 – + 0.018
03- Kenan Sofuoglu – MAHI Racing Team India – Kawasaki ZX-6R – + 4.526
04- Roberto Rolfo – Team Go Eleven – Kawasaki ZX-6R – + 4.651
05- Lorenzo Zanetti – Pata Honda World Supersport Team – Honda CBR 600RR – + 9.187
06- Ratthapark Wilairot – Core PTR Honda – Honda CBR 600RR – + 12.494
07- Raffaele De Rosa – CIA Insurance Honda – Honda CBR 600RR – + 13.515
08- Patrick Jacobsen – Kawasaki Intermoto Ponyexpres – Kawasaki ZX-6R – + 20.400
09- Zaqhwan Zaidi – SIC Racing Team – Honda CBR 600RR – + 20.579
10- Marco Bussolotti – Team Lorini – Honda CBR 600RR – + 29.038
11- Christian Gamarino – Team Go Eleven – Kawasaki ZX-6R – + 33.204
12- Riccardo Russo – Team Lorini – Honda CBR 600RR – + 39.729
13- Alessandro Nocco – San Carlo Puccetti Racing – Kawasaki ZX-6R – + 48.739
14- Vladimir Leonov – MV Agusta RC Yakhnich Motorsport – MV Agusta F3 675 – + 50.260
15- Tony Covena – Kawasaki Intermoto Ponyexpres – Kawasaki ZX-6R – + 1’02.471
16- Fraser Rogers – Com Plus SMS Racing – Honda CBR 600RR – 1’17.358

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist