Koncentrace na privátní týmy

Yamaha včera ve své TZ oficiálně oznámila, že se továrně nezúčastní mistrovství světa superbiků v roce 2012.

Před několika málo dny přitom Marco Melandri prodloužil svou smlouvu s Yamahou na rok 2012 a vzápětí tato továrna včera oficiálně uvedla, že se koncem roku 2011 oficálně stahuje ze světového šampionátu superbiků. Toto rozhodnutí má co do činění s aktuálním vývojem marketingu v Evropě.
"Na základě tohoto rozhodnutí se budeme moci více soustředit na privátní superbikové týmy a budeme jim schopni nabídnout lepší materiál a privátní týmy tak více uspokojit", stojí mimo jiné v oficiální TZ Yamaha Motor Europe (YME) a zároveň se v ní děkuje všem obchodním partnerům a sponzorům, kteří tovární tým podporovali.

"YME zvolila časový okamžik k této TZ v okamžiku, kdy bylo jasné, že všechny existující smlouvy budou korektně dodrženy a pro stávající personál bude dostatek času, aby si našel jiné působiště", praví se dále v TZ s tím, že do konce sezóny udělá továrna vše pro to, aby se eventuálně podařilo získat mistrovský titul superbiků.
"Yamaha ovšem i nadále bude dodávat privátním týmům kitové díly, známé pod názvem YEC Racing Kit pro motocykly R1 a R6 ve všech závodních sériích", praví se v TZ Yamaha Europe.

Faktem je, že Carlos Checa bojuje letos po oficiálním odchodu továrny Ducati ze světového superbikového šampionátu o mistrovský titul s privátním motocyklem Ducati týmu Althea.

Yamaha tak jen následuje předchozí kroky jiných továren Honda, Suzuki a Ducati, neboť oficiálně ve světovém šampionátu působí nyní pouze Aprilia a BMW a také Kawasaki, která svůj tovární tým vlastně pronajímá...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist