TT Sidecar 2: Sedmnáctý triumf získal Molyneux

Až ve čtvrtek a znovu se zpožděním kvůli nepřízni počasí odjeli svůj druhý závod jezdci třídy Sidecar. První místo získala posádka Dave Molyneux a Patrick Farrance, na druhém místě skončili vítězové prvního klání Conrad Harrison a Mike Aylott a poslední místo na stupních vítězů patřilo Johnu Holdenovi a Andrewu Winkovi.

Druhý závod nakonec odstartovali s dvouhodinovým zpožděním patnáct minut po třetí hodině. Posádky vyrazily na dráhu Horského okruhu, která ještě nebyla úplně suchá a byla tam místa, kde to ještě bylo mokré jako například v Ballaspur, od Ramsey Hairpin do Waterworks a v úseku před Governors Bridge.
Ve druhém závodu třídy Sidecar vyhrál své sedmnácté vítězství na TT Dave Molyneux, který jel na stoji Kawasaki s Patrickem Farrancem, pro něhož byl dnešní triumf jeho třetím na TT. Molyneux využil technických problémů s motorem stroje Shelbourne Honda, s nímž vedl startovní pole Johny Holden, ale ten měl poruchu na zapalování a v polovině druhého kola byl Molyneux před ním.

Holdenova zaváhání využila také posádka vítězné sajdkáry z prvního závodu Conrad Harrison a Mike Aylott. Harrison také bojoval s problémy, ale při jejich řešení nebyl tak radikální jako Molyneux, který přes noc vyměnil komplet elektroniku. Každopádně z posledních sil jedoucí Holdenovu sajdkáru předjel a druhým místem v cíli vybojoval Harrison s Aylottem celkové vítězství v sajdkárovém RAC TT Champinship.

Nejlepší z nováčků Alan Founds s Tomem Foundsem zajeli na LCR Suzuki perfektní šesté místo a jen těsně jim unikla stříbrná replika. Z nováčků si vedl dobře také dvanáctý Dwight Beare nebo sedmnáctý John Lowther.

Výsledky závodu - TT Sidecar_Race 2.pdf
Start list - TT Sidecar_.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist