TT 2024 - Prvních dvacet startovních čísel pro závody TT Supertwin

V pondělí zveřejnili pořadatelé letošního ročníku závodů Tourist Trophy na ostrově Man prvních dvacet startovních čísel pro první závod Metzeler Supertwin a druhý závod Entire Cover insurance Supertwin. Startovní číslo jedna, má podobně jak v závodech Monster Energy Supersport, Paul Jordan.

S jedničkou na kapotě startuje Paul Jordan, který sedlá stroj Yamaha R7 týmu Stop & Seal/Rev2Race. Třetí jezdec v pořadí závodu z roku 2022 bude doufat, že se opět postaví na stupně vítězů silně obsazené kategorie, která fanouškům nabízí napínavou podívanou.

O deset sekund později odstartuje Jamie Coward, jeden z favoritů na stupně vítězů, který pojede v sedle Kawasaki týmu KTS Racing powered by Steadplan. Trojku na kapotě bude mít jezdec na stroji Paton Pierre-Yves Bian z VAS Engine. Loni byl druhý ve druhém závodě a stal se vůbec prvním Francouzem, který na ostrově Man získal v závodech TT pódium v klání jednotlivců.

Startovní číslo čtyři má vítěz závodu z roku 2017 Michael Rutter, který se představí s Yamahou R7 v barvách týmu Bathams Ales. Z Kawasaki na Paton přestoupil Rob Hodson, jezdec týmu SMT Racing, který má letos startovní číslo pět.

Dalším jezdcem motocyklu Paton je Michael Dunlop, který má své startovní číslo šest a tým MD Racing. Vyhrál závody v roce 2018, 2019 a slavil vítězství také loni. Zároveň mu patří rychlostní rekord, když před šesti lety zvládl kolo horského okruhu průměrnou rychlostí 122,750mph. Dunlop letos závodí o to, aby se stal historicky nejúspěšnějším jezdcem co do počtu vítězství na TT.

Australan Josh Brookes startuje na stroji Yamaha R7 s číslem sedm a je týmovým kolegou Jordana ze Stop & Seal/Rev2Race. S osmičkou do závodu nastoupí Davey Todd z týmu Dafabet Racing a devítku má Dominic Herbertson, který jede na Patonu Burrows Engineering by RK Racing. Desítku má další velký favorit na vítězství Peter Hickman, jenž se v sedle Yamahy týmu PHR Performance pokusí o hattrick.

Kompletní Top20 pro závody TT Superwin 2024:

1. Paul Jordan   Stop & Seal/Rev2Race  Yamaha
2. Jamie Coward   KTS Racing powered by Steadplan  Kawasaki
3. Pierre-Yves Bian   VAS Engine  Paton
4. Michael Rutter   Bathams Ales  Yamaha
5. Rob Hodson   SMT Racing  Paton
6. Michael Dunlop   MD Racing  Paton
7. Josh Brookes   Stop & Seal/Rev2Race  Yamaha
8. Davey Todd   Dafabet Racing  Kawasaki
9. Dominic Herbertson   Burrows Engineering by RK Racing  Paton
10. Peter Hickman   PHR Performance  Yamaha
11. Gary Johnson   Dafabet Racing  Kawasaki
12. Stefano Bonetti   VAS Engine Racing  Paton
13. Lee Johnston   Ashcourt Racing  Aprilia
14. Mike Browne   (bude oznámeno) (bude oznámeno)
15. Victor Lopez   (bude oznámeno) (bude oznámeno)
16. Joe Yeardsley   Team ILR by Frog Vehicle Developments  Paton
17. Joey Thompson   (bude oznámeno)  (bude oznámeno)
18. Barry Furber   DC Autos Newton  Yamaha
19. James Hind   (bude oznámeno) (bude oznámeno)
20. Michael Evans   Golden Site Solutions Ltd  Kawasaki

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist