TT 2014: Závod Sidecar vyhrál Harrison s Aylottem

Po šesti předchozích umístěních na stupních vítězů a dvaceti letech od závodní premiéry vyhrál Conrad Harrison své první zlato na Tourist Trophy po napínavé tříkolové bitvě v posádce společně s Mike Aylottem. Na druhém místě skončila dvojice John Holden/ Andrew Winkle a třetí Tim Reeves/ Gregory Cluze.

Vítězství si dvojice Conrad Harrison/ Mike Aylott plně zasloužila, protože jako jediní neudělali žádnou chybu, vyhnuly se jim technické potíže díky bezvadně připravené technice a proto v cíli mohli slavit, třebaže do závodu startovali pátí.
Velké ambice měli po startu závodu bratři Ben Birchall/ Tom Birchall, kteří pracovali na tom, aby na Manu získali své druhé vítězství. Dokázali se dostat do vedení a s čtyřsekundovým náskokem najeli do druhého kola, kde jim už nepřálo štěstí, když v Black Dub havarovali. Oba dle posledních informací vyvázli s lehčími zraněními.

To byla velká šance pro šestnáctinásobného vítěze TT Dave Molyneuxe, který jel společně s Patrickem Farrancem. Převzali vedoucí pozici a s DMR Kawasaki mířili vstříc vítězství. Už měli jednadvacet sekund náskoku, když najížděli do třetího, tedy posledního kola závodu. Jenže to už nedokončili pro poruchu zapalování.
První nakonec závod dokončil Conrad Harrison s Mike Aylottem, jenž si ve třetím kole závodu postupně vybudovali náskok sedmnácti sekund na druhou posádku John Holden a Andrew Winkle. Třetí závod dokončil Tim Reeves a Gregory Cluze.

Druhý závod má na programu třída Sidecar ve středu 4.června 2014.

Výsledek - TT Sidecar_Race 1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist