NW 200 – Stáj Heidger Motorsport s Gramsem, Červeným a Bičištěm

Německý tým Heidger-Motorsport nastoupí do prestižního podniku North West 200 s trojicí závodníků. S jejich stálým jezdcem Didierem Gramsem pojede v roce 2017 dvojice českých jezdců Marek Červený a Petr Bičiště. Tříčlennou jezdeckou sestavu již akceptoval ředitel závodu Mervyn Whyte.

Tým Heidger Motorsport jsme naposledy mohli vidět v Macau, kde měl pro listopadovou Grand Prix dvě motorky. V sedle superbiku BMW závodil Didier Grams a Marek Červený, nováček závodu na městském okruhu metropole bývalé portugalské kolonie. Třiatřicetiletý Grams zajel v Macau na jedenácté místo, sedmnáctý v cíli byl Marek Červený.

V závodech na přírodních okruzích je Didier Grams čtyřnásobným vítězem klání evropského seriálu IRRC, kde mu letos patřila celková třetí příčka. V North West 200 bude závodit počtvrté a letos si v třídě Superbike dojel pro deváté místo.

Český závodník Marek Červený je dvojnásobným šampionem IRRC v třídě Supersport. V sedle Kawasaki třídy Supersport závodil v letošním ročníku North West 200, kde obsadil šestnácté a třinácté místo. Druhý český závodník Petr Bičiště jel letos s Heidger-Motorsport v třídě Superbike a premiérové klání uzavřel devatenáctým místem v cíli.

„Pro Marka je to výzva být v North West 200 špičkovým nováčkem na superbiku,“ uvedl šéf stáje Heidger-Motorsport, který má své plány jak s Petrem Bičištěm, tak Didierem Gramsem, jehož vidí v první desítce květnového podniku.

„Didier Grams, Marek Červený a Petr Bičiště mají velké zkušenosti z okruhů po celém světě. Didier je už nyní u fanoušků North West velmi populární a Marek s Petrem si rovněž můžou být jisti vřelým přijetím,“ řekl pro BBC Mervyn Whyte, šéf závodu Vauxhall International North West 200.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist