Manx GP: Závod Junior MGP vyhrál Lawson, Holán byl šestý

Junior Manx Grand Prix vyhrál ve středu dopoledne jezdec Suzuki Andy Lawson, který využil zaváhání Roba Hodsona při zastávce v boxech a závod na čtyři kola dovedl do úspěšného konce. Druhé místo obsadil nováček a vítěz úterního závodu Newcomers “A“ Billy Redmayne, třetí byl Andrew Farrell. Český závodník Kamil Holán obsadil v nabité konkurenci perfektní šesté místo.

Před startem závodu třídy Junior byly podmínky na trati ideální, jezdci jen byli upozorněni na silný boční vítr v horské části okruhu. Start závodu byl v 10:15 hodin místního času a jako první vyrazil na 37,73 míle dlouhý okruh Anthony Redmond. Rob Hodson startoval devátý, ale už po prvním kole vedl před Andy Lawsonem a třetím Andrew Farrellem, jenž o třetí pozici neustále bojoval s Michaelem Moulaiem. Billy Redmayne jel šestý. Český závodník Kamil Holán byl po prvním kole jedenáctý.
V závěru druhého kola navýšil vedoucí jezdec Rob Hodson svůj náskok na necelých třináct sekund. Pak ale došlo na problémy při doplňovaní paliva, což Hodsona připravilo o vítězství, protože se rázem propadl na osmou pozici. Z Hodsonova pochybení tak těžili jeho soupeři a to především Andy Lawson, který v závěru třetího kola vedl před Billy Redmaynem a Michaelem Moulaiem. Kamil Holán postupoval závodním polem a z jedenácté pozice byl ve třetím kole už sedmý.

V posledním čtvrtém kole závodu třídy Junior odstoupil Michael Moulai, takže se na třetí pozici posunul Andy Farrell (116.018mph) a třetí byl také v cíli závodu. Vítězem je Andy Lawson (116.907mph), který závod vyhrál náskokem dvanácti sekund před druhým v pořadí Billy Redmaynem (116.605mph).
Český jezdec Kamil Holán (115.227mph) závod dokončil šestý, dvaatřicet sekund za třetím Farrellem. Loni byl Kamil Holán patnáctý s časem závodu 01:19:34.406 (113.797mph). Letos závod zajel celkovým časem 01:18:35.125.

Mylchreests Motors Junior Manx Grand Prix 2014
Středa, 27.srpna 2014 – Závod (4kola)
Junior MGP - Result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist