Hutchinson psal historii Tourist Trophy

Ian Hutchinson vyhrál při letošním ročníku Tourist Trophy na Isle of Man všechny závody motocyklů sólo - tedy i poslední Senior TT.

Ian Hutchinson vyhrál i poslední závod letošní Tourist Trophy, tedy Senior TT na Isle of Man. Tím se zapsal natrvalo do historie tohoto proslulého závodu, neboť je prvním jezdcem vůbec, který dokázal během jednoho týdne vyhrát 5 závodů TT.


Na svém kontě má už celkem 8 vítězných závodů a dostal se tak na úroveň takového velikána TT, jakým byl a je Phil Read. Druhé a třetí místo na stupních vítězů obsadili Ryan Farquhar a Bruce Anstey. Pro Ansteyho to bylo už jeho 20. podiové umístění na TT. 


O přerušení závodu se postaral Guy Martin - na snímku - který havaroval a jehož motocykl Honda CBR 1000RR začal hořet. Hasiči tak museli oheń uhasit a závod byl přerušen. Jezdec samotný byl převezen do nemocnice se zraněním hrudního koše. Později bylo oznámeno, že Martin má poraněny obě plíce, a také zlomeniny hrudních obratlů Je však při plném vědomí a poděkoval přímo z nemocnice za přání ke svému uzdravení. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist