Dunlop podepsal s Milwaukee Yamaha

Po sérii spekulací, kde bude letos závodit Michael Dunlop jsme se dočkali rozluštění této záhady, když ve čtvrtek přišlo oznámení o uzavření smlouvy mezi jedenáctinásobným vítězem Tourist Trophy a týmem Milwaukee Yamaha s nímž talentovaný závodník nastoupí do prestižních závodních podniků Isle of Man TT, North West 200 a Ulster Grand Prix.

V roce 2015 tak bude Michael Dunlop závodit v sedle superbiku Yamaha YZF R1. Pětadvacetiletý závodník po odchodu od BMW odolal nabídkám ostatních výrobců, jako například Kawasaki nebo Suzuki, a přestoupil k Yamaze, která si Dunlopa zřejmě získala novou výzvou v podobě modelu R1.

„Novou motorku jsem už viděl a vypadá velmi elegantně,“ uvedl Michael Dunlop po podpisu smlouvy. „Zatím přesně nevím, kdy bude superbike hotový a kdy začneme s testováním, ale už jsem nedočkavý až začnu jezdit. Shaun (Shaun Muir -majitel týmu) už by také nejraději začal a já se na tuto výzvu opravdu těším a rád bych pro něj v TT získal vítězství.“

Majitel týmu Shaun Muir k podpisu s Dunlopem uvedl: „Michael už posledních pár letech dokázal, že je předním jezdcem silničních závodů a jeho poslední rekord TT nemá obdoby. Všichni jsme si jisti, že nová Yamaha prokáže na ostrově Man ještě větší konkurenceschopnost a v Michaelovi máme jezdce, který dokáže její potenciál plně využít.“
První vítězství v Tourist Trophy zaznamenal Michael Dunlop s Yamahou R6 v roce 2009, což si v roce 2011 ještě v supersportech zopakoval. Do této chvíle Dunlop závodil s celkem čtyřmi různými výrobci. Mimo tří ladiček to byla v roce 2011 také Kawasaki, dále Honda s níž slavil řadu vítězství a loni závodil s BMW, kde byl rovněž velmi úspěšný.

Nicméně s Yamahou R1 to nebude mít pětadvacetiletý závodník snadné, protože je třeba začít jak se říká od nuly. Je to skutečně nový stroj a bude velmi záležet na schopnostech týmu pracovat na jeho vývoji a schopnosti jej připravit dle požadavků jezdce. Motivace porazit BMW a nejen je bude ale v případě Michaela Dunlopa natolik velká, že bude zcela určitě znovu bojovat o vítězství.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist