Za LCR Honda pojede v Laguně Sece Američan

O týmu LCR Honda se v poslední době hodně spekuluje. Týmový šéf Lucio Cecchinello během Grand Prix v Německu potvrdil, že v Laguně Sece pojede za jeho tým kromě Toniho Eliase ještě jeden americký jezdec.

Mistr světa kubatury Moto2 Toni Elias dostal od svého šéfa Lucia Cecchinella - manažéra týmu LCR Honda - tři závody "hájení", tedy Sachsenring, Lagunu Secu a Brno, pak by se mělo rozhodnout o jeho dalším jezdeckém osudu v letošní sezóně.

První závod na Sachsenringu rozhodně neproběhl dle  přání týmového šéfa, neboť po dobrém startu se nakonec tento malý španělský jezdec propadl až na 16. místo v cíli.
Lucio Cecchinello: "Čekali jsme rozhodně více. Zvláště proto, že se nám podařilo zlepšit výsledky v kvalifikacích. Toni v ní skončil pouze 1,6 sekundy za Pole position a my jsme očekávali, že pojede takové tempo i v závodě. To se mu ale nepodařilo, takže musíme vše pořádně zanalyzovat a setup na příští závod v Laguně Sece vylepšit".

Je zde polovina sezóny, dosáhli jste plánované cíle?
Lucio Cecchinello:
"Chceme být vždy nejlepším privátním týmem v tabulce tohoto hodnocení kubatury MotoGP, neboť to je dobrá výchozí pozice k jednání se sponzory. Začalo to v roce 2006 s Caseyem Stonerem a i v loňském roce až do pádu Randy de Punieta právě zde na Sachsenringu to bylo rovněž výborné (De Puinet byl před Sachsenringen pátý se stejným bodovým ziskem jako čtvrtý Hayden! - pozn. Bosso). Pro letošní rok jsme se rozhodli pro Eliase a bohužel v současné době nejsme tak úspěšní. Pokud ovšem není úspěch, tak se to nedá jen paušalizovat na jezdce či motocykl, za neúspěch jsou odpovědni všichni stejným dílem. Snažíme se Toniho přesvědčit, že se musí zlepšit, především v jeho jezdeckém stylu a zároveň také hledáme zlepšení po stránce techniky. Musíme se pokusit zlepšit nastavení motocyklu a uzpůsobit ho Toniho jezdeckému stylu".
Existuje ale plno názorů typu "Radio Paddock hlásí", které říkají, že hledáte nového jezdce?
Lucio Cecchinello:
"Máme smlouvu s Toni Eliasem a tuto chceme dodržet. Na straně druhé máme americké sponzory, kteří chtějí vidět úspěchy a tak se prezentovat. A oni se právě v tomto hodně napínavém časovém období rozhodli, že se něco musí změnit. Takže jsme pro závod v USA na okruhu Laguna Seca zorganizovali ještě druhé místo vedle Toniho Eliase. Momentálně ještě není rozhodnuto, kdo to bude, máme několik možností. Rozhodnutí padne v nejbližších hodinách".

Který z jezdců je v hledáčku? Roger Lee Hayden?
Lucio Cecchinello:
"Mohl by to být Roger Lee Hayden (vloni jako náhradník De Puineta dojel v Laguně Sece senzačně jako 11. - pozn. Bosso), nebo i jiný americký jezdec. Rozhodne se v nejbližších hodinách. Máme prostě několik možností a ty musíme pečlivě zvážit."
Dobře, pojďme se podívat trochu dopředu, na rok 2012! Chcete mít v týmu Stefana Bradla?
Lucio Cecchinello:
"Stefan by byl pro nás určitě skvělá možnost, neboť je hodně rychlý a v kubatuře Moto2 jezdí opravdu senzačně. Takže náš cíl je Stefanovi nabídnout smlouvu na dva až tři roky. Všichni víme, že závodění v MotoGP je neuvěřitelně těžké a jezdec potřebuje čas, aby se adaptoval a na všechno zvykl. Tedy především na ten silný a velký motocykl a na pneumatiky."
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist