Valentino Rossi & Jorge Lorenzo: Test v Texasu za 350.000 Euro

Tovární tým Yamahy chtěl původně test MotoGP na nové trati v texaském Austinu vypustit. Ale Rossi a Lorenzo si ho prosadili.

Velké ulehčení zavládlo u obou hvězd Yamahy Jorge Lorenza a Valentina Rossiho: Ačkoliv má tovární tým hodně napjatý rozpočet a chybí mu přes zisk titulu mistra světa Lorenza a přes příchod Rossiho ten správný hlavní sponzor, tak se Yamaha Motor Racing nechal od svých dvou hvězd přemluvit k účasti na třídenním testu v Austinu/Texas (12. až 14. března).

Závodní ředitel Lin Jarvis se kvůli vysokým nákladům jednoznačně stavěl proti tomuto testu a chtěl tam poslat jednoho ze dvou testovacích jezdců, buď to měl být Katsuaki Nakasuga (2012 druhý při GP-Valencia) nebo Wataru Yoshikawa, a ten měl otestovat nový okruh «Circuit of the Americas» (COTA), aby nasbíral důležitá data pro tovární piloty.
Yamaha odhaduje náklady tohoto testu až na 350.000 Euro. Musí tam totiž odcestovat okolo 25 členů týmů, většina poletí v "Business-Class", k tomu je nutno připočíst ceny za přepravu materiálu a také pronájem dráhy, který činí za den 50.000 US-dolarů.

Ovšem Lorenzo a Rossi rozhodně nechtěli cestovat k druhému závodu letošní sezony s handikepem neznalosti nového okruhu, navíc když největší soupeři Dani Pedrosa a Marc Márquez tam testovat budou. 

Týmový šéf Stefana Bradla a bývalý vítěz závodů GP Lucio Cecchinello z LCR Honda odhaluje tři dny Bradlových testů na 80.000 Euro. Cecchinello: "Budeme mít 3500 kg materiálu, to samo o sobě stojí skoro samotné 35.000 Euro".

Ducati ale rozhodně nebude svým továrním pilotům tento dodatečný test financovat: "Nemáme žádný nový materiál k testování", říká jasně šéf Ducati-Corse Bernhard Gobmeier. 

"Opatřím si superbikovou Panigale a s ní se seznámím s novým okruhem", má plán Nicky Hayden.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist