Třináctá GP sezony – Velká cena San Marina

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Součástí třináctého víkendu sezony motocyklového mistrovství světa prototypů je pohárová soutěž Red Bull Rookies Cup. Mladí a talentovaní závodníci soutěží nejen o vítězství, ale především o možné angažmá v mistrovství světa, protože to je jejich cílová destinace. V Misanu mají o nadcházejícím víkendu jen jeden závod, sezonu pak uzavře dvojice klání v Aragonii.

Vedoucím jezdcem je šestnáctiletý Bo Bendsneyder. Holanďan zaváhal jen jednou, když v Německu nedokončil závod, ale jinak pravidelně boduje umístěními na stupních vítězů. Jeho náskok představuje dvaapadesát bodů, který pokud si udrží, tak v sobotu může slavit.

Druhý v pořadí Fabio Di Giannantonio byl hodně blízko možnosti Holanďana dostihnout, ale v rozhodujícím okamžiku přišel o body v Brně a vůči Bendsneyderovi nakonec i v Británii. Di Giannantonio pojede na domácí půdě, takže motivace vyhrát tam bude velká.

Třetí Oscar Gutierrez ztrácí na druhé místo třiatřicet bodů a má tři poslední závody k tomu jej získat. Nebude to snadné, ale v této soutěži rozhodně ne nemožné. Český závodník Martin Gbelec je průběžně osmnáctý a potřebuje výrazně zabojovat, aby se pořadím posunul o něco výš.

Závod Red Bull Rookies Cupu je na programu v sobotu 12.září 2015 s termínem startu v 16:30 hodin.

Průběžné hodnocení Red Bull Rookies Cup - race2_classificationC.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist