Suzuki hledá nového jezdce

Pomalu se nám ukazuje, kdo a kde by mohl příští rok jezdit. Druhého jezdce musí v každém případě najít tovární tým Suzuki.

Po třech rocích působení u továrního týmu Suzuki odchází italský veterán Loris Capirossi, který má sice na svém kontě už 308 závodů Grand Prix, ale za celou dobu závodění u japonské Suzuki získal jediné podiové umístění a to u nás v Brně v roce 2008.


Nyní tedy odchází "Capirex" od Japonců k Italům, neboť má zaujmout pozici - v týmu Pramac Ducati - místo Fina Mika Kallia, kterému končí smlouva a která nebude prodloužena. Naopak španělského jezdce Aleixe Espargara uvidíme v tomto týmu i příští rok. Ale vraťme se nazpět k továrnímu týmu Suzuki.


Současný tovární jezdec Suzuki Alvaro Bautista má platnou smlouvu i na rok 2011 a tak se hledá jeho spolujezdec. Týmový manažér Suzuki Paul Denning začal jednat jak s Toni Eliasem - vedoucí jezdec šampionátu Moto2, tak i s Randy de Puinetem - až do svého zranění nejlepší jezdec na privátním motocyklu v kubatuře MotoGP. Kandidátem na uvolněné místo po Capirossim je ovšem i Jonathan Rea - aktuální třetí muž šampionátu WSBK.

Naopak návštěva Spiesova manažéra Phila Bakera včetně Benovy matky Mary v hospitality týmu Rizla Suzuki během závodu na Sachsenringu nic neznamenala, Ben Spies má i na rok 2011 platnou smlouvu přímo s továrnou Yamaha!

  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist