Stoner: Rossi mě pronásleduje jako pes

V Portugalsku se Valentino Rossi a Casey Stoner sice jen jednou dostali na trati do přímého kontaktu, ale po závodě došlo mezi nimi opět k ostré slovní výměně názorů.

O uplynulém závodním víkendu v rámci MotoGP v Estorilu diskutovali někteří piloti mimo závodní okruh hodně vehementně mezi sebou. Po velmi dobrém vystoupení Marca  Simoncelliho (Honda) ve volných trénincích a v kvalifikaci se mistr světa Jorge Lorenzo (Yamaha) vyjadřoval hodně silně o jízdních schopnostech italského továrního pilota. Ovšem se Simoncelliho manévrem v prvním kole závodu nebyl spokojen ani Casey Stoner.
 
Australan v současné době válčí slovně ale s úplně jiným Italem. Mezi mistrem světa z roku 2007 a Valentinem Rossim probíhala totiž v Portugalsku slovní válka, ačkoliv na trati samotné se nekonal ani jediný přímý duel či špinavý manévr. Snad jedině v pátek odpoledne při volném tréninku kritizoval Stoner chování svého velkého rivala.

Důvodem byla skutečnost, že ho Rossi při pokusu o nejlepší rychlé kolo doslova stíhal a tak Stoner hodně gestikuloval ve směru k továrnímu pilotovi Ducati: "Vypadalo to sice, jako bych ho k sobě volal, ale to není pravda. Vždy, když chci jet nějaké rychlé kolo, tak se na mě přilepí. Je jako pes, který Tě pořád pronásleduje. Tak jsem mu ukázal gesto rukou, které normálně ukazujeme psovi, když ho chceme udržet u nohy - tedy zůstaň. Valentino mně okradl v Jerezu o vítězství, minimálně o podium. A nebylo to poprvé, co někoho na dráze srazil. Mně se to stalo poprvé, ale takový Sete Gibernau by mohl vykládat. "

"Vždy, když má problémy zajet rychlý čas, tak mě pronásleduje, a to dělá pořád. My máme v tréninku svoje problémy a musíme se koncentrovat na to, je vyřešit. Dokonce jsem viděl, že při pokusu zajet rychlé kolo, zpomalil i Toniho Eliase. Myslím si, že to není korektní
", řekl dále Stoner.

Rossi vysvětloval celou páteční situaci ze svého pohledu následovně: "Nemyslím si, že mě Casey má nějak moc má rád. Což je celkem pochopitelné. Jistě, Jerez byla moje chyba a věř nebo nevěř, raději bych spadl úplně sám. V pátek jsem musel zpomalit, abych se znova nadechl, neboť jsem byl unavený. A pak jsem chtěl zajet jedno rychlé kolo. V tom mě předjel Stoner a když jsem pořádně přidal plyn, tak už byl hodně přede mnou. To se ostatně stává v každém tréninku, v každém závodě. Ale pokud nechce, aby ho někdo stíhal, tak prostě musí jezdit závody sám" ,říká devítinásobný mistr světa, který Stonerova gesta pochopitelně viděl: "Očekával jsem je. Když se totiž my dva střetneme, tak on vždy příliš vše zveličuje a přehání. Pokud bych musel já takto reagovat na všechny jezdce, kteří mě v mé kariéře kdy stíhali a lepili se na mé zadní kolo, tak bych už dnes neseděl v sedle, protože by bylo zlomené".

"Stoner navykládal v poslední době hodně nesmyslů. O mém rameni mluví tak odborně, jako by byl primářem nemocnice v Melbourne. Potom také vykládá, že jsem musel odejít od Yamahy, neboť mně nic jiného nezbývalo, neboť mě Yamaha chtěla kvůli Lorenzovi platit méně peněz. Dále mluví, jako by byl přímým členem mého týmu a všechno tak věděl. Přitom o tom nemá ani potuchy. Označil mě také jako pilota, který jezdí za hranou, proč asi? Má přede mnou strach, a to jen kvůli epizodě v Laguně Sece 2008, kdy se mnou prohrál souboj? Jeden prostě vyhraje a druhý prohraje! Ovšem on to doposud nedokázal zkousnout! To Schwantz, Rainey, Gardner a Doohan mezi sebou bojovali opravdu tvrdě, ale nikdo z nich nebrečel", uzavírá celé téma Valentino Rossi. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist