Rossi: Dříve muži, nyní děti

Slovní útok vzniklý po Grand Prix Portugalska, když úřadující mistr světa MotoGP Jorge Lorenzo označil Marca Simoncelliho, že závodí nebezpečně, nabral obrátky a vložil se do ní i Valentino Rossi se slovy, že všichni jsou prostě měkoty!

Slovní přestřelky, nadávky a také psychologická válka mezi jezdci - to vše zde už bylo a bude, nyní to ale opět nabírá obrátky. Je to možná specialita MotoGP, ale někteří piloti velmi rádi těchto "triků" využívají. Samozřejmě, že vše nezůstane pouze ukryto v paddocku, ale je to také prezentováno a rozebíráno v médiích. Posledním v řadě byl nyní mistr světa Jorge Lorenzo, který vytkl Italovi Marcu Simoncellimu, že jezdí příliš nebezpečně. Ovšem "SuperSic" se nedal a jednoznačně odpověděl: "V celé své kariéře jsem ještě nebojoval s Lorenzem, jen ve Valencii", říká jasně Simoncelli, který vloni při finálovém závodě v poslední zatáčce kolidoval s Lorenzem, když se chtěl Jorge sám vtlačit vnitřkem do malé mezery: "A nyní říká právě on, že já jezdím nebezpečně. Možná, že se mnou chce hrát nějakou psychologickou válku, ale tato taktika nebude mít jistě u mě vůbec žádný efekt".
 Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi je naopak známý tím, že má rád tvrdé souboje. To ostatně během své kariéry několikrát dokázal, jako příklad je možno uvést souboj s Caseym Stonerem v Laguně Sece 2008 nebo proti Sete Gibernauovi v Jerezu 2005 a tak se také nezapomněl vyjádřit na toto téma: "Pro mě existuje jediný problém, velká část startovního pole kubatury MotoGP jsou prostě měkoty", říká současný tovární pilot Ducati a dodává:"V minulosti to bylo úplně normální, ovšem jezdci byli tehdy muži a nyní jsou to většinou děti".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):



TOPlist