Šestnáctá GP sezony – Velká cena Austrálie

Kapitoly článku

Moto3 – preview

V nejnižší kubatuře není o vítězi letošního ročníku zatím jednoznačně rozhodnuto, protože vyhrát můžou celkem tři jezdci, i když lídr seriálu Luis Salom (Red Bull KTM Ajo) je této možnosti v tuto chvíli nejblíž. Po dvou závodech, kdy skončil mimo pódium, Salom vyhrál závod v Malajsii a vede šampionát náskokem čtrnácti bodů.

Průběžně druhý Alex Rins (Estrella Galicia 0,0) bral v Sepangu dvacet bodů, což je jistě dobrý výsledek, ale Salom vyhrál, takže to jeho postup za titulem na nějakou dobu zpomalilo. Pokud chce Rins slavit titul, bude se muset pokusit poslední závody vyhrát a čekat, jak si povede Salom.

Třetí v pořadí Maverick Viňales (Team Calvo) v Malajsii ztratil důležité body a možná i šanci bojovat o titul. Na Saloma teď ztrácí 26 bodů a to je v tak vyrovnané konkurenci dost vzhledem k tomu, že do konce sezony zbývají jen tři závody. Ve hře je ale stále pětasedmdesát bodů, takže nic není ztraceno a Viňales se jistě pokusí závěr sezony ještě pořádně zdramatizovat.

O pozici v první desítce bude bojovat český jezdec Jakub Kornfeil (Redox RW Racing GP). Kornfeil je v této chvíli průběžně jedenáctý a na desátého Khairuddina mu chybí jen dva body. Cílem českého jezdce je ale osmá příčka a na tu bude muset umazat devatenáct bodů.

Na divokou kartu se o víkendu představí Callum Barker (Barker - McVey Racing) a Lachlan Kevney (Bullet Racing team).

Průběžné hodnocení MSMoto3

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist