Šestnáctá GP sezony – Velká cena Austrálie

Kapitoly článku

Moto2 – preview

Před posledními třemi závody sezony je k dispozici stále pětasedmdesát bodů, což znamená, že v kubatuře šestistovek není o titulu v žádném případě rozhodnuto. Vedoucím jezdcem je Scott Redding (Marc VDS Racing), který do této chvíle nasbíral 224 bodů. Jeho druhá polovina sezony už není tak výrazná, jak byla ta první. Hodně se na tom podepsalo zranění předloktí, které museli Britovi operovat a ten samozřejmě nebyl zcela ve formě. V Malajsii zajel druhé nejhorší umístění sezony, což je v jeho případě sedmé místo v cíli. Jeho úkolem číslo jedna bude nyní za každou cenu udržet náskok ve vedení, který před závodem v Austrálii představuje jen devět bodů. Přitom po závodu v Itálii byl jeho náskok už 43 bodů.

Od závodu v Misanu Pol Espargaró (Tuenti HP 40) nechyběl na stupních vítězů a proto velmi rychle dokázal umazat z náskoku vedoucího jezdce šampionátu Scotta Reddinga. Španěl má formu a pokud si udrží nastavené tempo, bude mít velkou šanci letošní ročník vyhrát. V jednu chvíli se to již ale zdálo téměř nepravděpodobné. Po závodu v italském Mugellu ztrácel na Reddinga téměř padesát bodů, ale jak je vidět, sezona doslova a do písmene končí až posledním závodem roku a jak to tak vypadá, vše zatím směřuj k tomu, že ve Valencii budeme svědky velkého finále šestistovek.

Ve hře o titul je také třetí Esteve Rabat (Tuenti HP 40), jenž v posledních třech závodech získal za třetí, druhé a první místo naprosto stejný počet bodů, jako jeho týmový kolega Espargaró. Na první pozici teď Rabat ztrácí 28 bodů, což je poměrně dost. Španěl chce a umí vyhrávat závody, takže závěr sezony bude jistě velmi zajímavý a doufejme, že bez podobných incidentů, jakých jsme byli svědky v Malajsii, když do ležícího motocyklu Axela Ponse narazil jeden z jeho soupeřů a hned z toho byla hromadná nehoda. Obrovské štěstí, že tam nedošlo k žádnému vážnému zranění.

Průběžné hodnocení MSMoto2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist