Šestá GP sezony - Velká cena Katalánska

Kapitoly článku

Moto3 – preview

V nejnižší kubatuře motocyklového šampionátu vede po pěti úvodních kolech sezony Maverick Viňales (Team Calvo), který má na kontě sto šest bodů a zatím ani v jednom závodu nechyběl na stupních vítězů – dvakrát vyhrál, dvakrát byl druhý a jednou třetí. V testech na okruhu v Mugellu Španěl se svým týmem vyzkoušel pár novinek, které by mu měly umožnit dosahovat lepších výkonů už v Barceloně. Jenže tak snadné to nebude, protože na prvních šesti místech průběžného hodnocení jsou všichni jezdci KTM.

Druhý v pořadí Luis Salom (Red Bull KTM Ajo) už také překročil hranici sta bodů a na vedoucí pozici teď ztrácí čtyři body. To je velmi málo a moc rád by tuto ztrátu vymazal třeba už tento víkend v Montmeló. Domácí prostředí je pro všechny Španěly velkým lákadlem a ve zmiňované první šestici jezdců KTM jsou hned čtyři Španělé. Salom umí zajet dobrý závod a můžeme počítat s tím, že Viňalesovi nic nedaruje.

Třetí Alex Rins (Estrella Galicia 0,0) byl v Itálii druhý a zatím jede parádní sezonu. Škoda výpadku z domácího podniku v Jerezu, protože to je jediná nula mezi body za pozice na stupních vítězů. V Barceloně má Rins druhý pokus zajet před domácím publikem kvalitní závod, a rozhodně se o to pokusí.
Němec Jonas Folger (Mapfre Aspar Moto3) si před cestou do Katalánska pěkně zkomplikoval situaci, když při ježdění na motokrosové motorce spadl a zranil si pravé zápěstí. Jak to zvládne v Barceloně je zatím s otazníkem a o jeho dalším osudu rozhodnou první tréninky, kde se ukáže, jak moc toto bolestivé zranění ovlivní jeho jízdu.

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil (Redox RW Racing GP) to v Itálii neměl vůbec snadné. Bojoval tam se závratěmi, což mělo vliv na jeho výkony na dráze. Nakonec zajel dobrý závod, ale v nájezdu na cílovou rovinku před ním spadl jeden z jeho soupeřů a Kornfeil ve snaze se mu vyhnout položil svůj motocykl na zem. V úterý se nezúčastnil testu Moto3, protože už byl zpátky doma, kde se podrobil řadě vyšetření ohledně problému se závratěmi.  Pro víkendový závod by měl být český jezdec v pořádku.

Na divokou kartu v Katalánsku nastoupí dvojice jezdců - Andrea Migno (GTM Racing) a Kevin Hanus (Thomas Sabo GP Team Honda).

MS 2013 – Moto3 (5/17):

1 - Maverick VIÑALES - SPA - KTM - 106 bodů
2 - Luis SALOM - SPA - KTM - 102
3 - Alex RINS - SPA - KTM - 81
4 - Jonas FOLGER - GER - Kalex KTM - 63
5 - Alex MARQUEZ - SPA - KTM - 35
6 - Brad BINDER - RSA - Suter Honda - 34
7 - Miguel OLIVEIRA - POR - Mahindra - 33
8 - Zulfahmi KHAIRUDDIN - MAL - KTM - 33
9 - Jakub KORNFEIL - CZE - Kalex KTM - 27
10 - Alexis MASBOU - FRA - FTR Honda - 27
11 - Niklas AJO - FIN - KTM - 26
12 - Jack MILLER - AUS - FTR Honda - 20
13 - Arthur SISSIS - AUS - KTM - 19
14 - Romano FENATI - ITA - FTR Honda - 17
15 - Efren VAZQUEZ - SPA - Mahindra - 16
16 - Danny WEBB - GBR - Suter Honda - 13
17 - Isaac VIÑALES - SPA - FTR Honda - 12
18 - John McPHEE - GBR - FTR Honda - 10
19 - Niccolò ANTONELLI - ITA - FTR Honda - 9
20 - Eric GRANADO - BRA - Kalex KTM - 7
21 - Jasper IWEMA - NED - Kalex KTM - 6
22 - Alessandro TONUCCI - ITA - FTR Honda - 2
23 - Philipp OETTL - GER - Kalex KTM - 1
24 - Livio LOI - BEL - Kalex KTM - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist