Sedmnáctá GP sezony – Velká cena Japonska

Kapitoly článku

Moto3 – preview

Lídr průběžného hodnocení Luis Salom (Red Bull KTM Ajo) má před posledními dvěma závody náskok pěti bodů. V Japonsku čeká na Španěla další náročná bitva, protože nyní se vše rozhodne. Otázkou je, zda to bude o víkendu v Motegi nebo až ve Valencii, což by pro šampionát bylo samozřejmě lepší.

Vítězstvím v Austrálii hodně získal Alex Rins (Estrella Galicia 0,0), který se tak Salomovi dokázal přiblížit na rozdíl pěti bodů a s jeho formou se může stát, že z Japonska bude v pozici lídra odjíždět on. Letos jsme už byly svědky tolika zvratů a změn, že něco předem odhadovat snad ani nemá cenu. Alex Rins je ale rozhodně kandidátem nejen na vítězství v závodu, ale také na letošní titul mistra světa.

Třetí Maverick Viňales (Team Calvo) ztrácí dvaadvacet bodů a tady je zřejmě rozhodnuto. Španěl si nebyl jistý v koncovkách závodů, bylo vidět, že ztrácí na jezdce, kteří přitom jedou stejný materiál jako on. V jeho týmu tvrdí, že motocykl KTM stejný je, Viňales si tím jistý už tak moc není, ale rozhodně je nyní třetí a tato pozice mu bude s největší pravděpodobností patřit i po skončení šampionátu.

Jistotu vítězství v soutěži nováčků má se 175 body Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0). Ve finále si tak tuto cenu ve Valencii převezmou oba bratří Márquezové – Marc za sezonu v MotoGP a Alex za sezonu v Moto3.

Důležitý víkend čeká na Jakuba Kornfeila (Redox RW Racing GP), který je průběžně jedenáctý a potřebuje se dostat do první desítky. Pokud by v závodu zajel do desátého místa, bylo by to pro českého jezdce ideální. Uvidíme. Jezdec z Rohatce u Hodonína pro to určitě udělá maximum.

Na divokou kartu pojede dvojice japonských závodníků Sena Yamada (Team Plus One) a Hiroki Ono (Team Honda Asia).

Průběžné hodnocení MS - Moto3

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist