Sedmnáctá GP sezony – Velká cena Japonska

Kapitoly článku

Moto2 – preview

Víkend v Austrálii byl v kubatuře Moto2 zřejmě zlomovým okamžikem sezony, protože do té chvíle vedoucí jezdec šampionátu Scott Redding (Marc VDS Racing) si pádem zlomil zápěstí, musel na operaci a do závodu na Phillip Islandu nenastoupil. Závod vyhrál jeho největší soupeř Pol Espargaró (Tuenti HP 40) čímž také převzal vedení v průběžném hodnocení. Scott Redding pravděpodobně bude nucen vynechat také závod v Japonsku a tak Espargaró může titul oslavit už před cestou zpátky do rodného Španělska.

Pro Scotta Reddinga je to neuvěřitelná smůla, protože byly v sezoně okamžiky, kdy už měl ve vedení šampionátu náskok kolem padesátí bodů, ovšem ani to nestačilo, aby závěr sezony mohl v klidu dokončit. Australská kvalifikace se britskému jezdci stala osudnou a jen velmi těžko teď vlastními silami zastaví rozjetého Pola Espargara.

Třetí Španěl Esteve Rabat (Tuenti HP 40) má šanci se posunout na druhé místo, na které mu teď chybí dvacet bodů. V Austrálii udělal chybu a ta ho stála pódiové umístění a možná i šanci bojovat o titul. Ta šance tu stále existuje, ale je opravdu hodně nepravděpodobná. Co je ale možné, tak bojovat o celkové druhé místo, protože pokud bude Redding v Japonsku chybět, tak se mu Rabat může přiblížit nebo ho vítězstvím v závodě dokonce překonat.

Domácí závod čeká na průběžně šestého Takaaki Nakagamiho (ItalTrans Racing Team). Japonec měl skvělou sérii čtyř druhých míst z Indianapolisu, Brna, Silverstonu a Misana. Bohužel pak jako mávnutím kouzelného proutku šly jeho výkony dolů a z tří posledních závodů si dohromady odvezl třináct bodů. Japonec ztrácí na pátého Dominique Aegertera (Technomag carXpert) pět bodů, ale od sedmého Thomase Lüthiho (Interwetten Paddock Moto2) ho dělí jen osm bodů.

Na divokou kartu se představí Japonec Kohta Nozane (Webike Team Norick NTS) a Thajec Decha Kraisart (Singha Eneos Yamaha Tech3). Za dlouhodobě zraněného Francouze Mike di Meglia pojede u týmu JiR Moto2 Japonec Tetsuta Nagashima.

V soutěži výrobců je letos jasným vítězem německý Kalex, který porazil dosud suverénní Suter. V soutěži nováčků je už nyní vítězem Jordi Torres z týmu Mapfre Aspar Moto2.

Průběžné hodnocení MSMoto2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist